Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak stłumić instynkt macierzyński?

Polecane posty

Gość gość
nie da się stłumić instynktu macierzyńskiego. Jeśli pragniesz dziecka, to porozmawiaj o tym z mężem, może go przekonasz

Gość gość
akurat rozwijam swoje zainteresowania, od października rozpoczynam studia podyplomowe, między czasie szukam lepszej pracy, co roku jeździmy na wakacje, a zimą na narty. W moim przypadku nie jest tak jak piszesz, po prostu chcę zostać mamą i uważam, że dziecko nie będzie mi przeszkadzało rozwijać się, czy podróżować.

Gość gość
pozostaje ci czekac, a w miedzyczasie rozmawiac z mezem. Wez nie sluchaj tych nawiedzonych mlodych mamusiek, bo naprawde, az sie zle robi. Dziecko powinno byc wspolna decyzja. Po prostu duzo rozmawiaj z mezem i tyle- moze wczesniej poczuje, ze chcialby zostac tata?

Gość gość
18 39 nie wiem czy on zechce wcześniej zostać tatą, ale jestem pewna, ze nie będę go namawiać na dziecko, bo prędzej czy później obróci się to przeciwko mnie. Mam taką cichą nadzieję, że kiedyś on sam mi powie, że chciałby mieć ze mną dziecko. Oczywiście jeśli ten temat nie rozwinie się w przeciągu 2-3 lat, to już sama go przycisnę, bo takie były nasze pierwotne plany - ślub, a za ok 2 lata dziecko.

Gość gość
nie pisalam o namawianiu, tylko o rozmowie na ten temat. Moj maz tak ze mna rozmawial, zdecydowalam sie wczesniej niz moj plan zakladal- i nie zaluje. Nie namawial mnie, po prostu rozmawialismy o tym. Najpierw zapieralam sie rekami i nogami- chcialam dopiero jak skoncze 28lat. No ale tak mnie zakrecil, ze sie zdecydowalam jak mialam 25lat. Nie zaluje, uwielbiam moje dziecko- dodatkowo niesamowicie nas zblizylo do siebie :) Ale to powinna byc wasza wspolna decyzja. Bo bycie matka nie jest latwe- wiec wsparcie taty byc musi- zeby po prostu cieszyc sie z bycia mama.

Gość gość
na pewno z nim porozmawiam, ale za kilka tygodni, bo mamy teraz dużo na głowie, zbliżający się ślub itp. Muszę przestać się nakręcać, bo nic z tego dobrego nie będzie. Nawet ostatnio miałam taki sen, że narzeczony mówi mi, że chce już zacząć starać się o dziecko, bo slub za 2 tygodnie i nie ma na co czekać, ale to tylko sen niestety :P :)