Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojna nastolatki i tesciowej

Nastoletnia córka nie chce wybaczyć swojej babci...

Polecane posty

Gość gość
00:30 sedno bang! Różnica pokoleń i o to się rozchodzi, foch o kilka kilogramów doprowdził do tego, że małolata nie poszła do babci na święta.

Gość gość
Napluj komuś w twarz i powiedz, że przecież nie dał poznać po sobie, że mu to przeszkadza, xxx Weź termometr i zmierz sobie temperaturę, bo bredzisz....

Tak, to na pewno z troski jej dopieprzyła ;) Wnuczkę rozumiem, bo sama byłam w takiej sytuacji (nie chodziło o wagę), tylko moi rodzice nie próbowali "załagodzić sprawy".

gość - rozumiem, że ty pozwalasz się obrażać każdemu kto jest starszy, fajnie, normalni ludzie jednak mają obiekcje.

Gość gość
moorland, w takim razie jesteś nieobiektywna bo projektujesz swoje własne traumatyczne przeżycia na tę sytuację :D Psycholog pomógł z tego wyjść?

Gość gość
moja matka też podkopuje poczucie wartości mojego syna ( w dobrej wierze "wychowuje " go) mówiąc mu że np do niczego w życiu nie dojdzie , skończy w kryminale ,jest tumanem , na pewno nie przejdzie do nastepnej klasy , pokazuje mu też innych jacy ci inni mądrzy wysportowani a on takie byle co. Ja też byłam tak "wychowywana" dzięki bogu trafiłam na cudownego mężczyzne /męża/ który od kopa zaprowadził mnie na terapie. Teraz nasz syn ma 26 lat,kończy polibude i często żartujemy z jego "tumaństwa"

Gość gość
O ja p******ę, od kilku kilo nadwagi się nie umiera. Wiadomo, że zwróciła uwagę bo chciała zrobić przykrość. Niestety takie ś****wa chodzą po świecie, z wiekiem wcale nie pokornieją. W końcu święta krowa się zorientowała, że wiek nie upoważnia do wygłaszania mało subtelnych uwag na temat czyjegoś wyglądu.

To nie są traumatyczne przeżycia, już nie przesadzaj. Pożarłam się kiedyś z dziadkiem bo za dużo komentował. Przeprosił mnie i jest w porządku, ale wina była po jego stronie :)

Gość gość
moorland - nie pozwalam się nikomu obrażać, ale - niespodzianka - nie mam takich problemów - hmmm, może dlatego, że okazuję ludziom szacunek i odpłacają mi tym samym??

to masz szczęście, bo czasami spotyka się ludzi którzy za dużo mówią. Mój dziadek jest akurat przemądrzały i się w tych swoich mądrościach zagalopował, tylko, że w przeciwieństwie do chamskiej babci w tym temacie przeprosił za nietaktowne zachowanie ;)

Gość gość
Nie wiem co to znaczy że dziadek za dużo komentował, ale skoro się z nim pożarłaś, to na pewno szacunku tam brakowało...

Gość gość
Ja mam babcię, która wali prosto z mostu, i to jest moja ukochana babcia. jestem do niej bardzo podobna. A jak kiedyś zaczęły mnie wkurzać jej uwagi na jeden temat, to jej o tym powiedziałam. Wyjaśniłam, że to mnie bardzo stresuje i że lepiej będzie jeśli nie będziemy tego tematu poruszać. Uszanowała to. Można? Można!

zaczął ostro (i niesłusznie) komentować moje sprawy, chociaż nikt go o zdanie nie pytał (a zaczęło się od chodzenia do kościoła). W pewnym momencie powiedziałam mu, że się chyba zapomina i on to właśnie odebrał jako brak szacunku. Więc powiedziałam, że czekam na przeprosiny i się ich ewentualnie doczekałam - fascynująca historia, co? Koniec tego offtopa. Każdy czasem mówi coś nietaktownego, ale wtedy należy po prostu przyznać rację urażonej osobie i przeprosić.

Gość gość
Problem w tym, że babcia wcale przepraszać nie zamierza, więc nie można powiedzieć, że córka wybaczyć nie chce. Wy nie chcecie od niej wybaczenia, wy chcecie by pogodziła się z tym, że można ją bezkarnie obrażać. D**y wołowe z was nie rodzice, wasza córka nie wyjdzie z kompleksów i zawsze będzie się czuła jak ostatnie g***o.

Gość gość
Moim zdaniem córunia ma świetne poczucie własnej wartości - w tyłku ma i babcię, i ojca, z którym żre się o wizyty u babci. To rozwydrzona, gruba małolata, które pewnie wszytskie pieniądze wydaje na chipsy i McZeestawy :D

ale po co ma tam iść, tak ojcu odpowiada słuchanie jak ktoś obraża jego córkę? Poza tym "małolata" ma 17 lat, myśli samodzielnie.

Gość gość
Wracając do kwestii szacunku: Jaruzelski też jest stary i co? Szanuje go ktoś z Was bo jest stary???? Dla mnie to stary zbrodniarz i jedyne co mu się należy to kula w ten czerwony łeb. Kto chce to niech go szanuje ale nie wmawiajcie nikomu, że szacunek dostaje się z przydziału.

Gość gość
Ha ha świetny przykład z Jaruzelskim - no sorry słoneczko, ale Jaruzelski jak każdy komuch powinien skończy na latarni, ale na to zapracował. Jednym słowem, nawet prowadząc go na szafot zrobiłabym to w sposób kulturalny, zwracając się do niego "proszę pana" a nie "czerwona świnio". Z szacunku :D

swoją drogą - od kiedy unikanie kogoś jest przejawem braku szacunku?

Gość gość
Moja świętej pamięci Babcia, za życia tyle przykrych rzeczy mi powiedziała... Nie zamierzam odwiedzać grobu i zmieniać kwiatki. Nie tęsknie za nią,raczej czuję ulgę,że już nie słucham,jaką to jestem k***ą. :) Była to miła,starsza pani,dla wszystkich dookoła, poza mną. :)