Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wytepic mrowki z ...

Polecane posty

Gość gość

...piaskownicy? Zmienilam piach na swiezy bo w starym byly i teraz w nowym tez sa. Wie ktos moze jak sie ich pozbyc?

Gość gość
mam to samo tylko na balkonie , mieszkam na parterze, raid się nie sprawdza jest ich strasznie duzo. mała bawi sie na balkonie więc posypać nie bardzo moge czymś trujacym. Doradzcie bo łażą mi po praniu.

Gość gość
Syp pieprzem, poważnie. Ja sie tak pozbylam z kuchni jak mieszkalam w bloku. W miejscu ich sciezek posypałam po całosci i poszły won.

Gość gość
Tu autorka, sypalam sola bo slyszalam ze skuteczna i dupa. Niby mniej ich troche ale jednak sa. Czytalam gdzies kiedys ze ocet pomaga ale to chyba w mieszkaniu a nie na piachu

Gość gość

Gość gość
no poradził ci ktos z pieprzem to sprobuj, chemii nie mozesz wiec tylko nat. metody zostaly

Gość gość
w piasku są kowale takie duze mrówy. Co Ci przeszkadzają w piasku mrowy

Gość gość
ocet używałam i nie pomaga, kup preparat w kulkach i rozsyb po ścierzce gdzie mrówki chodzą, one zaniosą do gniazda i zdechną, niech z 2 dni dziecko do piaskownicy nie idzie a po dwóch dniach wymień jeszcze raz piach, możesz sypać ten preparat dalej ale już nie do piaskownicy a gdzieś koło niej poszukaj w sklepach, odpowiedniego, ja mam taki do domu i działa :) po kilku godzinach mrówki pozdychały :)

Gość gość
pisząc preparat w kulkach miałam na myśli kulki jak drbinki soli, tylko uważaj aby dziecko nie wzieło do buzi bo te np, moje to wyglądaja na słodkie takie różowe no ale muszą tak wyglądać aby kusić mrówki :)

Gość gość
Dobra jest taka kratka ktora kupujesz gdzies w sklepie z chemia stawiasz ja i mrowki ani jednej mialam na balkonie i wchodzily mi do mieszkania postawilam kratke na balkonie i znikly sprubujcie bo naprawde warto a to koszt kolo 10 zl

Gość gość
Moja babcia stawiała wodę z cukrem,ale naprawdę musi być słodkie, Mrówki czują woń i topią się w wodze.

Gość gość
ponoc tez cynamon dobrze rozsypac.

Gość gość
to ja od balkonowych mrówek-rozsypałam pieprz, a jak będę w budowlanym to kupie tą kratkę co ktoś napisał. Dzięki. Sól w zeszłym roku sypałam , natke posiekana tez, raid w granulkach nic- mam dośc.

Gość gość
Tu autorka. W sumie to nie oplaca mi sie wymieniac piachu znowu bo za miesiac kupujemy malej nowa piaskownice z dnem i postawimy gdzie indziej, wiec metody chemiczne odpadaja. Ale dziekuje za rady, sprobuje z tym pieprzem.

ja rozumiem, że to piaskownica, więc ciężko będzie zrobić okres karencji - żeby dziecko się nie bawiło, ale jedyne co działa długoterminowo to takie sypane środki na mrówki - kupisz w sklepie ogrodniczym czy jakimś markecie typu casto czy leroy. Torebka kosztuje nie więcej niż 10 zł i trzeba sypać w miarę regularnie, aż mrówy zaniosą to do gniazda i doznają ostatecznego unicestwienia albo przeniosą się w inne miejsce. Mieszkam na skraju lasu i niestety po tak lekkiej zimie jaka była teraz muszę z nimi walczyć w ogrodzie i w spiżarni. masakra z tym ustrojstwem.

Gość gość
facet w sklepie mi powiedzial zeby rozsypac proszek do pieczenia i faktycznie pomoglo

Gość gość
Kratka kratka i jeszcze raz kratka pozbedziesz sie ich na zawsze ten proszek do pieczenia dziala ale krodko