Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka134

Zbyt rzadkie wizyty u ginekologa w ciazy

Polecane posty

Gość Natalka134

Hej, jestem w 33 tygodniu ciąży, mam cukrzycę ciążową. Chodzę na wizyty ginekologiczne co 4-4,5 tygodnia, nawet teraz tuz przed końcem - planowane cc ok 30 czerwca.Nie uważacie, że to za rzadko?Moja pani dr przyjmuje raz w tygodniu ma dzikie tłumy i chyba stawia na ilosc, nie jakość-mimo ze to dobry fachowiec. Czy to nie jest niebezpieczne?Ostatnia wizyta wczoraj 22.05, kolejna 26 czerwca przed samym porodem?A kontrola wagi dziecka (cukrzyca itp.) i ogólnie czy to nie za rzadko na ten etap?Jak Wy chodzicie?

Gość gość
ja pod koniec chodzilam czesciej. ale ja chodzilam prywatnie - nie bylo kolejek.

Gość gość
Za rzadkie mam nadzieje że badania wykonujesz systematycznie? Cukrzyca ciążowa może być bardzo niebezpieczna należy uważać a pod koniec ciązy szczególnie.

W przypadku niepowikłanej ciąży wizyty pod koniec powinny być co 2 tyg. W przypadku komplikacji myślę, że jeszcze częściej, na pewno nie rzadziej.

Gość gość
jesli wszystko przebiega ok, wystarczy chodzic co 6 tygodni...

Gość Natalka134
Ja też chodzę prywatnie, płacę 200 zł za każdą wizytę. Ciąża gonekologicznie prawdiłowa, ale cukrzyca...

Gość gość
Jednak nie majac cukrzyce ciązową, znam przypadek gdzie cukrzyca została zaniedbana przez lekarza i skutki tego są fatalne. Powinnaś chodzić pomiędzy wizytami np. do poradni przy szpitalu w którym zamierzasz rodzić.

Gość gość
Hua, ja całą ciążę chodziłam co 3 tygodnie (ale miałam ciążę zagrożoną i maaaaase problemów, plamienie, krwiaki, nadżerki, polipy, odklejająca się kosmówka, stawianie się brzucha, skracająca się szyjka w 24 tygodniu) a przed samym porodem to już co 2 tygodnie.

Gość gość
autorko, najlepiej powiedz o swoich obawach lekarzowi. moze je rozwieje. nie bardzo rozumiem, jak to jest,ze placisz 200 zl, czekasz w kolejce, a babka idzie na ilosc, ale jest dobrym specjalista. ja chodzilam do dobrego specjalisty i nie czekalam w kolejce, moglam dzownic o kazdej porze dnia i nocy i nawet placilam mniej niz 200 zl za wizyte i jeszcze porod mi odbieral.

Gość Natalka134
Chodzę do diabetologa prywatnie, mam skierowanie od tegoz lekarza na cesarkę, chodzę zo 3 tygodnie..

Gość gość
Ale na ktg chodzisz?

Gość gość
Ja choruję na cukrzycę od kilku lat, w ciąży od początku chodziłam do diabetologa co 2 tygodnie, a do ginekologa co 3 albo 4, ale po 30 tygodniu co 2 (i 3 razy po 20 tygodniu wziął mnie na swój oddział w szpitalu żeby poobserwować czy na pewno wszystko jest dobrze). Co 4 tygodnie to za rzadko.

Gość gość
ale chociaż cię na kase nie naciąga ;). czy ja wiem czy trzeba częściej, jak jeszcze chodzisz do diabetologa, nie wydaje mi się...

Gość gość
ja chodze panstwowo, ciaza zdrowa, bez zadnych problemow i powiem ci,ze na poczatku mialam wizyty co ok. 4 tyg(raz w miesiacu) od 25 tyg mam co 3 tyg a jak bym miala taki problem jak ty to wizyty bylyby co 2 tyg a w ostatnim miesiacu raz w tyg.wizyty w szpitalu zeby sprawdzic tetno dziedzka.

Gość Natalka234
Teraz bylam w 33 tygodniu a bede w 38 na koncu....gdzie 5 dni potem mam miec cc. A skurcze?Ktg?

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)