Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

włosy na surferkę

Polecane posty

Gość gość

witam! Mam zalatujące off topiciem pytanie. Szukam jakiegoś dobrego preparatu do włosów, który stworzy mi na głowie efekt ''na surferkę'' czyli tzw fryzurę prosto z plaży przeczesaną nadmorskim wiatrem aha, nie wiem czy nie wymagam niemożliwego, ale gdyby ten produkt oprócz stylizacyjnych właściwości posiadał jeszcze pielęgnacyjne to już w ogóle byłoby mega! Jakieś sugestie?

Dużo zależy od tego, jak masz ścięte włosy. Na pocieniowanych wlosach sięgających ramion najłatwiej jest osiągnąć ten efekt. W takim przypadku wystarcza tak na prawdę suszarka (dobrze kiedy ma dyfuzor i opcję suszenia chłodnym powietrzem), grzebień i pianka. Mokre włosy wytrzyj ręcznikiem z nadmiaru wody tak, alby pozostały lekko wilgotne. Rozczesz je aby uniknąc tworzenia się kołtunów, a następnie energicznymi ******* głowy na boki i góra-dół stwórz lekki nieład. Nałóż na dłonie piankę i nakładaj na włosy lekko zaciskając na nich pięść z pianką. Następnie podsusz włosy na chłodno. Zbierając włosy dłońmi możesz odgarnąć je na bok czy przednie kosmyki do góry, aby uzyskać efekt, jakbyś przed chwilą odgarnęła je z twarzy po podmuchu wiatru