Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysły na drugie śniadanie i deser dla 19 mc dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko nie je kanapek, chlebek osobno, wędliny nie cierpi. Muszę piec schab żeby zjadło coś do chlebka co nie będzie parówką, bo akurat parówki jadłby codziennie, ale przecież tak nie można. Jajka be, surowe warzywa be, pluje pomidorami i ogórkiem, jedynie paprykę wsunie. Sery be, nie tknie do ust nawet. Nie wiem czy on nie ma jakiegoś lęku przed próbowaniem nowości, próbowałam już go przegłodzić i nic to nie daje, nie spróbuje nawet choćby mu kiszki marsza grały.

Gość gość
moze palcki z owocami, owsianka, musy z owocow,

Gość gość
Jakbym czytała o mojej 21 miesiecznej corce. Jedyna roznica jest to, ze lubi jajka.

Gość gość
no to chyba slabo przeglodzilas, skoro nic nie chce. albo podsuwasz mu 20 rzeczy, zeby cokolwiek zjadl. u mnie sa max. 2 rzeczy, jak nie chce to koniec - czeka do kolejnego posilku.

Gość gość
Kisiel z owocem, makaron lub ryż z owocami,

Gość gość
proste.nie zje warzyw, nabialu, nie ma tego co lubi czyli deseru...

Gość Jula  i Magda
Mialam podobny problem z moja Magdalenka - warzyw nie chciala tykac, z owocow tylko banana i czasem jakis slodkie jablko. Już nie wiedziałam, jak ją przekonywac i przypadkowo właściwie znalazłam rozwiązanie. Mam tez mlodsza corke, ktora staram sie karmic rzeczami ekologicznymi albo przynajmniej bez cukru. Zdarza sie, ze jak nie mialam czasu, to dawalam Julce dania ze słioiczkow firmy Holle najczesciej. I jakos w żartach wyszło, ze moja 3letnia wowczas Magda siegnela po lyzke z jakims daniem warzywnym, nie pamietam juz mlodszej julki i jej zasmakowalo o dziwo! Co dla mnie bylo szokiem, bo te ekologiczne desery nie maja cukru ani zadnych polepszaczy smaku. No i jestesmy od pol roku na etapie kupowania sloikow Holle dla Magdalenki, ktora powoli przyzwyczaja sie do smaku warzyw i juz powoli wcina jakis ogorek czasami, jakiegos pomidorka. Mysle ze bedzie tylko lepiej:)