Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nimfa_1993

Praca w USA po medycynie na Ukrainie

Polecane posty

Gość Nimfa_1993

Witam. Jestem studentką drugiego roku medycyny w Tarnopolu i zastanawiam się nad ukończeniem studiów tutaj ze względu na dyplom w języku angielskim. Istnieje szansa na przeniesienie do Polski, ale wiąże się to z płatnymi studiami, które są o wiele droższe niż tutaj. Jeśli zdecyduję się ukończyć medycynę na Ukrainie to chciałabym podejść do egzaminu USMLE, który umożliwi mi pracę w USA, a właściwie tak wyczytałam w internecie i stąd moje pytanie :) Wiedzieć może jak to wygląda w praktyce ? Jest możliwa praca po zdaniu tego egzaminu czy raczej niechętnie przyjmują ludzi po studiach medycznych na Ukrainie ? Będę wdzięczna za wszelkie informacje :) Jeśli macie informacje o nostryfikacji ukraińskiego dyplomu w jakimś innym kraju to też chętnie poczytam. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Lekarz, ktory mi robil zastrzyki do zielonej karty byl murzynem i brzmial jakby byl z Afryki i niebardzo mu szlo mowienie po angielsku, a mojego meza zszywala Rosjanka jak rozcial w pracy luk brwiowy. Tu jest wielki popyt na lekarzy