Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyłyście swoje pociechy robić na nocniczek

Polecane posty

Gość gość

mój synek ma rok i 5 mcy, i ani myśli siadać na nocniczku, na sedesie jeszcze daje sie przekonac ale nic na niego nie robi mi już naprawde rece opadają jak natrzymuje go na sedesie i nic a bąbel przejdzie dwa kroki nasika sobie na nogi i powie...... mama ooooooooooo pokazując paluszkiem na siki, do roku siadał na nocnik jednak nie wołał sam jak mi sie udało to złapałam coś w nocniczek....ale teraz jakoś sie zbuntował przeciw nocnikowi i poprostu płacze i sie wygina jak chce go posadzic

Gość gość
Ja zaczęłam uczyć swoją córkę w wieku ok. 8 mcy tj. wtedy kiedy już potrafiła stabilnie siedzieć, ale tak na prawdę zaczęła załatwiać się samodzielnie i regularnie dopiero w wieku ok. 2 lat

Gość gość
właśnie ja też od 8 mcy sadzałam na nocnik i teraz mam bunt

Gość gość
nic na siłe. Przypominaj synkowi o nocniczku, zachęcaj go, ale bez zbędnego nacisku, w końcu zakuma o co chodzi :-)

A pomyślałaś, że to może jeszcze nie jego czas. Dziecka nie da się nauczyć sikać czy trzymać na zawołanie jeżeli nie kontroluje jeszcze zwieraczy. Moja córka miała nie całe dwa lata, nauczyła się w dwa dni. Syn w lutym skończył dwa lata i u niego już tak łatwo nie jest, ciągle walczymy. Wie po co siada, zawsze się wysika. Ale wołać nie chce i koniec. Nie sadzałam Ich w wieku 8 miesięcy na nocnik tylko dopiero kiedy wiedziałam, że już mogą pokapować po co je sadzam. Nocnika ani ubikacji żadne się nie bało i nie miałam problemu z posadzeniem.

Gość gość
Ja mojemu zaczęłam tłumaczyć o co chodzi z nocnikiem i próbowałam go sądząc jak miał 1,5 roku ale zawsze kończyło sie to płaczem i uciekaniem z nocnika więc po 3 dniach sobie odpuscilam. Wróciłam do tych prób miesiąc przed 2 urodzinami i wtedy szło trochę lepiej ale 2 miesiące później pojechaliśmy na dość długo do rodziny i wtedy mały przestał próbować korzystać z nocnika bo znowu był płacz i krzyk jak zobaczył nocnik. 2 dni pp powrocie do domu sam sobie przyniósł nocnik i powiedział mama siusiu. I od tamtej pory pampersow tylko na noc ale rzadko kiedy ten pampers po nocy jest mokry bo robi siku przed spaniem i od razu jak wstanie. Ja uważam że przy dzieciach najlepiej sprawdza sie metoda nic na siłę bo one strasznie nie lubią robić czegoś z przymusu.

Gość gość
8 miesięcy i na na nocnik....hm...masakra...gratuluję " rozumu"

Gość gość
mój też tak mia jak syn autorki... teraz ma 2,5 roku i lata bez pieluchy..od tygodnia, tylko na na noc..zdarzają się nieszczęsliwe wypadki..ale coraz rzadziej..lecz nie woła sam,trzeba go sadzać..ale juz tak nie protestuje jak kiedyś..siada i robi ( nocnik lub sedes..sam wybiera...on tak woli jak ma wybór:) Autorko nic na siłę...ale 8 miesięcy i na nocnik...zupełnie bez sensu...

Gość gość
Poczytajcie o tym kiedy dzieci staja sie swiadome ze robia siuisu i kupke. Nie ma reguly.