Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy źle usypiam synka ?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma pół roku. Kąpiemy go ok 19, ok 20 dajemy mu mleko , mały przytula się do mnie albo do męża i zasypia to kwestia 10-15 minut. Teściowa twierdzi, że mały zasypia za późno, że powinniśmy go nosić.

Gość gość
Teściową pogoń, bo bredzi. Dzieciak wam zasypia w 15-20 minut, to idealnie! super dobraliście porę kąpieli i spania, tak trzymajcie.

Gość gość
Co za bzdura? Nie rozumiem.

teściowa głupia jak but :O

Gość gość
Problemem nie jest pora, bo jak widac pasuje ona dziecku. Ale radze wam oduczac zasypiania na rekach. Jak bedzie starszy będziesz miala z tym duzy problem. Wiem co mowie bo dlugo walczylam zeby dziecko usypialo w łóżeczku.

Gość gość
Jakie noszenie, mój noszenie traktuje jak świetną rozrywkę, nigdy by tak nie zasnął. My mamy praktycznie identyczny rytuał z tym że z pół godz później. Wszyscy chwalą że mamy bezproblemowe dziecko.

Gość gość
On też umie zasnąć w łóżeczku, ale automatyczne po odrzuceniu butelki przytula się i zasypia.

Gość gość
Idealnie

Gość gość
mój syn ma 16 miesięcy. Od początku tulimy się i zasypiamy, bez noszenia, po prostu musi się przytulić. Będziesz jeszcze za tym tęsknić! <3 to najwspanialsze chwile. Co do godziny, to mój synek mając ok 6 mcy zasypiał ok 21-22 bo lato i wolałam aby trochę później wstał a spędzić dzień na dworze, szczególnie że były też te fest upały i wyjść można było dopiero ok 19 w te dni, to wracaliśmy do domu o 21 dopiero. Robisz wszystko doskonale a teściowa-wiecznie się musi przyczepić :) Niech Twój mąż jej powie, że to Wasze dziecko, jak będziecie potrzebować rad to do niej przyjdziecie a tak to Ona miała swój czas i teraz czas na Wasze błędy :]

Gość gość
Niech sama go ponosi. Dobrze robisz i nie słuchaj baby. Moja jest kąpana ok 19 ,mleko, potem leży sobie w łóżeczku patrzy na karuzelę i zasypia ok 20. mała ma 5 mies.

Gość gość
No moim zdaniem źle. Kiedy dziecko wypije mleko, to jeszcze powinnaś mu przemyć dziąsła wodą. Potem odłóż go do łóżeczka w jego ulubionej pozycji. Możesz śpiewać, trzymać go za rączkę, głaskać po plecach, lub nie robić nic. Ale przemywaj mu dziąsła (żeby potem nie było problemu z myciem ząbków, że nie będzie chciał) i niech zasypia w łóżeczku, a nie na rękach (nieważne, czy siedzisz, czy leżysz, czy z nim chodzisz).