Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc z 23 50

Życie z lukrem

Polecane posty

Gość gosc z 23 50

ale to jest kwintesencja polskiej mentalnosci usmiech.gif cztery kolka jako absolutna koniecznosc i wyznacznik powodzenia oraz stabilizacji finansowej. niewazne, ze uzywane czy na kredyt czy po powodzi z Niemiec, ale samochod musi byc, no bo jak smiech.gif chocby kaszanka byla na obiad i w zyciu poza wlasna zagrode czy blok sie nosa nie wychylilo, samochod to najwyzszy priorytet w polskiej przecietnej rodzinie. podobnie budowa domu (na kredyt albo pozyczki po rodzinie, oczywiscie) - budowac sie musi kazdy, inaczej patologia smiech.gif (chocby z wyboru mial apartament 200m kw z tarasem) mieszkalam 6 lat poza Polska, podrozowalam duzo po Europie, i takie przywiazanie do samochodu to typowo wschodnia mentalnosc, niestety. mam przyjaciol z przeroznych miejsc na swiecie, niejednokrotnie swietnie zarabiajacych, ktory celowo wybieraja zycie bez samochodu, bo ekologicznie i zdrowo. a w razie potrzeby sa przeciez taksowki, albo samochod sie wypozycza. ale komu ja tlumacze oczko.gif

Gość gość
Ja też nie rozumiem mentalności zastaw się a postaw się. Mieszkam 10 lat w Anglii, samochodu nie mam, domu tez nie. Polaczki mnie pewno za to wysmieja, ale dla m ie liczy się jakość życia a nie wieczne sciubienie żeby można się było pokazać. Za to mam ciuchy i kosmetyki jakie chce, nie zastanawiam się jeśli chce iść do Selfridges i wydać 100 na kosmetyki do makijażu :-) A jak mam mniej kasy to idę do Superdrug i tez jest fajnie. Ciuchy kupuje w lumpeksach, a buty w drogich sklepach. Robię to co chcę i żyję naprawdę :-) Pracuje w wybranym zawodzie, a to tez mi odradzano w Polsce, bo przecież kokosow nie ma i prestiżu tez nie ha ha ha.

Gość gość
a co robisz?

Gość gość
Ucze angielskiego :-)