Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sytuacja z tesciami .

Polecane posty

Gość gość

Z mężem po ślubie jestem rok. Przed ślubem nie zdążyliśmy kupić mieszkania i zamieszkaliśmy u teściów, mają potężny dom, cała góra jest nasza, a korzystamy tylko z dwóch pokoi. Podjęliśmy decyzje chcemy kupić dom. Teście teraz zaczęli sie na nas obrażać, powiedzieli, że są w stanie oddać nam parter i piętro, a sami zrobią sobie z piwnicy mieszkanie, aktualnie jest tam siłownia, piłkarzyki, stół do pin ponga. Oboje dobrze wiem, że jeśli wyprowadzimy się to oni się śmiertelnie obrazą. Płacimy rachunki na pół, sytuacja wygląda tak, że teściu ma dużą firmę, gdzie pracuje mój mąż jako dyrektor jednego z działu, ma przejść firmę. Teściu chce przepisać na niego wszystko co ma. Ja kompletnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji. Jak z tego wyjść ?

Gość gość
Tak samo z samochodami. Teściu ma dwa auta, ale teściowa nie ma prawo jazdy. Kupiliśmy po ślubie swoje auto, ok nikt nie miał nic przeciwko. A kiedy chcieliśmy drugie auto, bo oboje musimy dojechać do pracy, teść zrobił awanturę po co nam 4 auto w rodzinie. I oddał nam swoje,drugie auto, ale to jednak cały czas jego auto, ja nim nie jeżdżę, po prostu boję sie, że coś się stanie.

Gość gość
Jak każde małżeństwo kłócimy się. Nie można coś głośniej powiedzieć, bo raz teściowa do nas przylatuje i godzi. Kurcze nam wystarczy 5 min żeby ochłonąć i jest ok. Może ja przesadzam ?

Gość gość
Teściu chce przepisać na niego wszystko co ma. Ja kompletnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji. Jak z tego wyjść ? xxx ojej, to straszne! potworne! ojciec chce synowi przepisać swoją firmę - no co ty teraz zrobisz? może się powieś, co?

nie zauważyłaś ze nikogo nie interesuja te twoje problemy wyssane z palca??

Gość gość
Chodzi o mieszkanie z nimi, a nie o przepisanie firmy, domu.

no rób co chcesz, ja pierdziu!!! jak ja ci powiem ze masz sie wyprowadzić albo któras z osób na kafe ci powie ze masz sie wyprowadzić to to zrobisz?? a jak ci powiemy zostaw męza, zuc prace i idz zarabiać pod latarnie to tez tak zrobisz?????? jesteś niepowazna

Gość gość
Chciałabym tylko popisać z osobami, które mieszkają lub mieszkały z teściami lub rodzicami.

Gość gość
twój mąż wyprowadzać się nie chce, więc nic nie zrobisz możesz wyprowadzić się sama jak ci nie pasuje

Gość gość
oddzielcie to pietro od nich i tam mieszkajcie skoro tak im zalezy i sa w porzadku

Gość gość
On chce iść na swoje, albo zrobić osobne wejście, osobną kuchnię. Powiedział, że jest w stanie zwolnić się z firmy, jeśli teściowie dalej będą robić fochy. I wtedy bez dyskusji idziemy na swoje

Gość gość
Dom jest wielki. Na dole teściowie mają ogromny salon, ogromną kuchnię, sypialnie z łazienką i garderobą, dodatkową łazienkę i jeszcze pokój wolny. Na górze mamy zrobiony salon, sypialnie z łazienką i garderobą i do tego 4 wolne pokoje i łazienkę. Pokoje są bardzo duże, można je spokojnie przerabiać na dwa pokoje i nie będą to klitki. Ja boję się tego wtrącania. Tu wszystko jest na bogato, oni bardzo chcą pokazać, że mają pieniądze. Zmiana ogrodzenia wyniosła ich 130 tys, altanka 70 tys może jestem inna, bo ja wolałabym odkładać tą kasę, mój mąż ma takie samo zdanie.

ty jak i maz to rozkapryszone bachorzyska. Widze ze bieda jeszcze nigdy wam w oczy nie zajzała bo masz problemy jak królewna

Gość gość
no to idźcie na swoje a on niech się zwalnia! zobaczymy, gdzie tyle zarobi - w tyłkach wam się poprzewracało z nadmiaru kasy od teściów!

Gość gość
Nosz kurde...żeby wszyscy mieli tylko takie problemy ,to życie byłoby cudowne.Kobieto ile ty masz lat , że wypisujesz takie pierdoły.

Gość gość
denne prowo 0/10

Gość gość
Dlaczego w Was jest tyle nienawiści ?

Gość gość
ale wpierdzielają się wam czy co, teściowa łazi i szpera ci po szafach?

Gość gość
a ty autorko ile wniosłaś majątku w posagu?

Gość gość
czy to na serio czy to prowo ta sytuacja no :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
ja bym zrobila sobie mieszkanko na gorze, co za problem, macie kase, odciac sie zrobic osobne wejscie i nie wierze,ze maz sie na to nie zgadza, nie potrafisz przekonac faceta? po drugie to PROWOKACJA