Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umarł Wojciech Jaruzelski

Polecane posty

Gość gość

[*]

Gość gość
faktycznie zmarł

Gość gość
dostał przeciek wynikow :?:D

Gość gość
dowcipkowanie z czyjejś śmierci wskazuje na margines społeczny:O

Gość gość
witamy w piekle

Gość nie płakałem po Jaruzelskim
Czas najwyższy.

Gość gość
No to prawda...Zmarł zły człowiek. Ale nie wypada dowcipkować.

Gość gość
postać bardzo kontrowersyjna ale w latach osiemdziesiątych przyczynił się do uratowania Polski przed hordami bolszewickimi i w efekcie był jednym z twórców wolnej Polski

Gość lanser
ale w latach osiemdziesiątych przyczynił się do uratowania Polski przed hordami bolszewickimi i w efekcie był jednym z twórców wolnej Polski>>zapomniales o swistaku w tej bajce

Gość gość
nie było o czym zapominać i nie zapomniałam.gdyby nie stan wojenny to ruscy by weszli do Polski

Gość gość
Albo usuneliby Jaruzelskiego dając jakiegoś ruskiego krwawego karła. Jaruzelski nie miał wyjścia, wybral mniejsze zlo.

Gość lanser
nigdy takiego zamiaru nawet nie mieli. powiedzial to juz jelcyn. powielasz linie obrony komuchow ktorzy sobei to wymyslili aby zachowac twarz i do pierdla nie trafic. lepiej nwymyslic bajke o interwencji niz sie przyznac ze sie trzymalo kurczowo krzesla.

Gość piotrekkk1
nie umarł, tylko zdechł 🖐️

Gość gość
czytałam kiedyś raporty polskiego szpiega Kuklińskiego i on pisał amerykanom, że ruscy się szykują do wejścia do Polski. to było parę miesięcy przed grudniem chyba w sierpniu'81

Gość gość
Bajeczkami to ty żyjesz, za Polska było jeszcze NRD. Sankcje ruskich byłyby gorsze, nie było by gazu ani ropy

Gość gość
jelcyn powiedział? ruskiemu wierzysz? to się k***a udała

Gość kniaź
h*j mnie to obchodzi, proste? Ja i ty kiedys tez umrzemy, wiec daruj sobie to larum.

Gość lanser
skoro nazywas zmniejszym zlem mordowanie an zlecenie ludzi na ulicach po nocach przez wynajetych opryszkow przez departament bodajze D to moge tylko wspolczuc. wez sobei lepiej ksiazke kup do historii bo te z lat 80 sa niezbyt aktualne zamiast wypisywac dyrdymaly. po co mieli dawac ruskiego karla jak jaruzelski byl takim wlasnei czlowiekiem i to od dawna byl rosyjckim agentem stad jego kariera w wojsku.

Gość gość
czytałam raporty napisane przez Kuklińskiego. z nich można dużo prawdy o Jaruzelskim przeczytać

Gość gość
Był Polakiem mimo wszystko. Weszły by Ruskie i byłby dopiero Sajgon nie zginęło by 100 osób ale wiele więcej. I żaden kraj by nie zareagowal

Gość lanser
jelcyn powiedział? ruskiemu wierzysz? to się k***a udała>>to akurat byl jedyny "ruski" ktory zmienil swiat. dlaczego mam nei wierzyc komus kto doprowadzil do rozpadu zsrr a mam za to wierzyc komus kto chce uniknac kary. poza tym szereg faktow to potwierdza a teorie polskich komuchow sa oparte tylko na ich relacjach nighdy zadne inne materialy nie potweirdzily tej ich bajki. co wiecej niektorzy z nich sami prosili rosje o interwencje i jakos im nie pomogl. bodajze milewski czy jak mu bylo.

Gość gość
ja wierze polskiemu szpiegowi Kulińskiemu a nie ruskim. ruskim nie da rady wierzyć, nigdy, przenigdy.

Gość gość
Jelcyn po prostu rządził juz w okresie odwilży. Cały system się juz walil.

Gość lanser
Był Polakiem mimo wszystko.>>konrad mazowiecki tez :D lepszy uccziwy rusek niz nieuczciwy polak.

Gość gość
jak dla ciebie lepszy ruski niż Polak to nie ma więcej pytań, zdrajco

Gość lanser
a kuklinski to co myslisz ze nie chcial zachowac twarzy ? co mial powiedziec ze chcial uciec do lepszeog swiata, a oleksy co mowi ? ze go wrobili ze nie wiedzial kto jest jego sasiadem ze to ze tamto. nikt sie do zdrady nie przyzna to chyba oczywiste.

Gość lanser
oczywiscie ze tak ja nie kompl;ikuje zbytnio niczego dla mnie albo ktos jest uczciwy albo nie a czy czarny, zolty,ruski czy niemiecki paszport ma to mam to w nosie. swoja droga to bardziej portfela pilnuje jak w sasiedztwie mam polakow czy rumunow niz rosjan :D

Gość gość
Kukliński pisał raporty dla CIA i nie o twarz mu chodziło a o pieniądze. Amerykanie sprawdzali swoich szpiegów i gdyby kłamał to by dostał kopa w d***la.

Gość gość
A co miał zrobić referendum? Czy chcecie ruskich czy stan wojenny?

Gość kniaź
ani Jaruzel św. pamieci, ani Kuklinski św. pamięci nie pisali prawdy. o kant d**y mozna rozbić historię polski.według mnie stan wojenny w polsce był przedmową do ogólnego upadku socjalizmu w europie. Zdrajcy , konfidenci, tchórze, mamisynki, dno.