Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyssstraszona

polip doczesnowy

Polecane posty

Gość wyssstraszona

Na pierwszej wizycie w ciąży ginekolog zdiagnozował u mnie polip doczesnowy. Powiedział, że raczej nie jest ona dużym zagrożeniem, ale ja się wystraszyłam. MIała może któraś z Was coś takiego? Było zagrożeniem dla ciąży? Mam właściwie od samego początku ciąży lekkie plamienia. Czy moga mieć związek z polipem?

Gość gość
Mialam usuwanego polipa z szyjki macicy chyba, tak przynajmniej pamietam, ale nie bylam wtedy w ciazy. Poszlam do ginekologa z uplawami, okazali sie ze to wlasnie polip go powoduje. Pozostawiony moze w przyszłości byc tez powodem problemów z płodnością, choć ten na szyjce to nie, raczej taki umiejscowiony w macicy. Lekarz dal skierowanie "do siebie", do szpitala na zabieg. Trwalo to wszystko razem z ubieraniem i rozbieraniem moze z 10 minut. Nic nie bolalo, polipy chyba nie są unerwione. Lekarz zalozyl mi tampon ze jalowej gazy i do wieczora nie kazal go usuwac. Troszkę bylo na nim krwi, ale kolejnego dnia juz nic na wkładce, żadnego slady. Na uplawy zostalam jakieś leki, ale juz nie pamietam nazwy..? Czesc używalam jeszcze przed zabiegiem, a część po. I spokój :)

Gość gość
Pewnie po pologu lekarz sprawdzi, czy polip nadal tkwi na swoim miejscu i jeśli tak, to tez Ci go usunie.:)

Gość wyssstraszona
może się ktos jeszcze znajdzie z doświadczeniami z ciążą z polipami? Napiszę coś niezbyt ładnego i przyjemnego. W niedzilę jakby kawałek tego polipa mi odpadł. Wyleciała ze mnie taka jakby ciemno brązowa kulka o średnicy ok 1 cm. Od tego czasu jakby plamienia sie zmniejszyły...

Gość gość
ja mialam polip. Plamił przez kilka pierwszych miesiecy ciązy. Dlkatego był bardzo wkurzający. Właściwie innych niedogodności z nim nie bylo. Mój odpadł przy porodzie dopiero. Trzymaj sie

Gość gość
Ja również na poczatku ciąży miałam stwierdzony polip doczesnowy, który nie dawał żadnych objawów lekarz powiedzial ze nie należy sie tym przejmować i ze najprawdopodobniej odpadnie przy porodzie, no i zabronił współżycia bo ewentualne oderwanie sie mogloby zaszkodzić dziecku (bakterie) Niestety będąc a 5 mesiacj przewrocilam sie upadając na brzuch i nagle zaczelam obficie krwawić..po badaniach okazalo sie ze to właśnie ten polip sam się oderwal i nic wiecej sie nie stalo.. Ciaze donosilam do konca juz bez polipow

Gość gość30
Mój polip był bardzo duży, stwierdzony na początku ciąży. Miałam przez niego plamienia i krwawienia do 5-6 miesiąca ciąży. Przy krwawieniach trzeba było czasem jeździć do szpitala. Ostatecznie polip częściowo się oderwał a częściowo podobno został 'wchloniety' przez ciążę. Od 6 miesiąca miałam spokój. Pozdrawiam wszystkich z tym samym oproblemem.