Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinna mi zwrocic za benzyne

Polecane posty

Gość gość

Razem z kolezanka mamy praktyki w tym samym miejscu. Zwykle kazda z nas w inne dni,ale osttanio musialysmy tam jechac po podpisy i ona do mnie pisala w smsach czy pojedziemy moim samochodem- a raczej mojego chlopaka to sie zgodzilam. Myslalam,ze zwroci mi za benzyne. A ona do mnie przjechala samochodem rodzicow i przesiadla sie do mojego. Bylam w szoku;/ ale mowie dobra... ona juz nie raz przywalila gdzies komus na prarkingu czy cos to pomyslalam,ze pewnie sie boi jechac tam autem. Bo jezdzi jak dupa -powaznie. Potem jak jechalysmy spowrotem wysadzilam ją kolo jej samochodu tam gdzie zaparkowala a ona ani slowem czy mi oddac cos ;/ no dobra jechalysmy tam wyjatkowo razem i to 6 km,wiec nie tak daleko,ale potem ja za nią musialam mojemu chlopakowi oddawac ;/ bo moj facet jest skapy i generalnie zdziera ode mnie kazdy grosz.

Gość gość
6 km w jedną stronę to w sumie 12 km czyli jakieś max 2 litry czyli max 10 zł :-o na pół to 5 zł :-o 5 zł miała Ci oddać?! :-o

Gość gość
No wiesz, ja musialam to 5zl mojemu chlopakowi za nią dac;/ bo powiedzial,ze inaczej bym auta nie dostala. A nie chcialam mu mowic,ze ona mi nie dala,bo on jest taki,ze wyklad by mi dal na ten temat;/

Gość gość
Zmień lepiej faceta. Powaznie, to w życiu nie przyszłoby mi do głowy, ze w ogóle mozna rozważać składanie się na paliwo na trasie 6km :o Przecież to jakieś 2-3zł... To jak kazać komuś, kto przyszedł w gości oddać za kawę i wodę użytą w łazience. Faceta masz tragicznego, że kazał ci oddawać kasę za tę benzynę.

Gość gość
5 zł piechota nie chodzi, trzeba na nie pracować :(

szczerze to z twoim facetem jst coś nie tak że zdziera ze swojej dziewczyny. Uważaj bo widze że sama robisz się skąpa- kto z kim przystaje takim się staje :O i tak byś tyle wydała bo musiałaś tam jechać :O

szczerze to z twoim facetem jst coś nie tak że zdziera ze swojej dziewczyny. Uważaj bo widze że sama robisz się skąpa- kto z kim przystaje takim się staje :O i tak byś tyle wydała bo musiałaś tam jechać :O

Gość gość
Wg moich obliczeń to litr - samochody spalają średnio 8 litrów na setkę, a takie skąpiradło jak facet autorki jeździ pewnie jakimś matizem, więc jeszcze mniej. No, ale zakładając, że pali 8 to wychodzi ok. 1 litr benzyny, czyli 5,50zł dzielone na dwa, czyli koleżanka miałaby oddać 2,75. Wstydziłabym się poprosić o taką kwotę za benzynę, gdybym była kierowcą. Jako pasażer też bym nie zaproponowała, bo kierowca pomyślałby pewnie, że uważam go za biedaka :o

Gość gość
tragedia :-o

Gość gość
ten samohcód jest na gaz

Gość gość
Jakie 2 litry? Auto nie pali raczej 16-18 na setkę. Koszt benzyny z tej waszej podróży to jakieś 4-6 zł. . Daj sobie spokój niezła sknera jeateś. Ja jakby mnie ktoś podwiózł na tak krótkim odcinku toteż raczej nie pytałam czy oddać kasę, bo to grosze. Ty nic na tym nie straciłaś, bo jakbyś sama pojechała to też byś tyle wydała. Co innego jak dłuższa podróż.

Gość gość
Jak na gaz to kosz tej podróży to jakieś 2-2,5 Trzeba być niezłą sknerą, żeby oczekiwać zwrotu 1,25 za paliwo

Gość gość
kochajmy się jak bracia, ale liczmy jak Rzydzi :)

Gość gość
To,ze ten samochod jest na gaz nie napisałam ja i prosze sie nie podszywac. A ten samochod to volswagen golf V

Gość gość
Jezu litr gazu jest o połowe tańszy :o czyli max 4 zł czyli max 2 zł na osobę :-o ale z Ciebie sknera!!!

Gość gość
jakiego gazu????Pisałam ,że to VW Golf V. Z silnikiem TDI jak chcesz wiedzieć!!!

Gość gość
Dziwne, że amortyzacji nie doliczył ten żałosny facet i kosztów ubezpieczenia OC. Amortyzację to nie wiem, ale takie OC zakładając, że płaci rocznie 600zł, to wychodzi 1,64zł dziennie. Jak autorka pożyczyła auto na dajmy na to dwie godziny, to powinna mu oddać za dwie godziny dziennej stawki OC czyli 14gr - po 7gr od niej i od koleżanki.

Gość gość
jak mniej niż 10zł to się nie upominaj, przyjaźń to też drobne przysługi, możesz liczyć, że jakaś drobną usługę Tobie też odda.

Gość gość
Niech Wam odda za papier toaletowy i wodę jak kupę w Waszej łazience zrobi :-o

Gość gość
usmialam sie do lez buhahahah na serio twoj facet kaze ci za benzyne oddwac? nie wytrzymam! a jak u niego jeses to pozwala ci srajtasmy uzywac czy masz ze swoja przychodzic?

Gość gość
Golf 5 to na pewno w TDi jak chłopak taki sknera. Spalanie ok 5-6 na setkę. 5,2*5,5= ok 28zł na setkę 12 km to koszt jakieś 3,5 Czyli na osobę wychodzi po 1,75

Gość gość
Wy tak mowicie,ale zobaczcie przyjechala swoim samochodem, to dlaczego nie moglysmy jechac jej ??

Gość gość
Ej To na poważnie ?? Myśle śe prowo !! Zmień chłopaka hahahahahhaha !!

Gość gość
następnym razem pojedziecie jej, jak masz pewność, że bezpiecznie dojedziecie.

Gość gość
Sama napisałaś, że dziewczyna jest kiepskim kierowcą, pewnie się bała. Ja też na początku tak miałam, że jak musiałam to jechałam, ale jak była taka mozliwośc to przesiadałam się w inne auto.

Gość gość
To jak Ci tak szkoda to trzeba było zapytać czy nie możecie jej autem jechać, a jakby się zgodziła ro po podróży zapłacić jej 1,5 za benzynę. Myślę że przy takiej trasie to jakby ktoś chciał oddawać kasę za benzynę to 90% kierowców by nie wzięło tak śmiesznej kwoty.

Gość gość
wpisalam w mape google szacowany koszt paliwa i wyszlo mi 8zl w dwie strony tam gdzie jezdzimy !

Gość gość
obcy ludzie na stopa biorą pareset kilometrów. choć fakt coraz rzadziej. a ty będziesz koleżance wypomniać 3-4zł?