Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Pomocy! co zrobić z nietolerancją laktozy i karmieniem piersią?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od pewnego czasu moje 2-miesięczne maleństwo najprawdopodobniej cierpi na nietolerancje laktozy (tak stwierdziła położna środowiskowa po obejrzeniu jej wysypki na twarzy i dekolcie). Od tego momentu przeszłam na dietę bez mleczną, niestety od kilku dni zmuszona zostałam do dokarmiania mlekiem modyfikowanym (wybrałam ponoć najlepsze na rynku Hipp Bio Combiotik - polecenie położnej), ale mleko ma w sobie laktozę o czym nie pomyślałam i nikt mi nie podpowiedział tego.. od trzech dni maleństwo strasznie krzyczy, płacze, ulewa się jej, wysypka zaczęła się powiększać i rozprzestrzeniać na ramiona, plecki i brzuszek. Podczas ostatniej wizyty u pediatry usłyszałam, że mogę karmić obojętnie jakim mlekiem i piersią bez obaw, jednak jak widać nie było to dobre polecenie. Jutro na pewno tam wrócę i poproszę o receptę na mleko bez laktozy i skierowanie do gastrologa na badania, żeby córeczka tak nie cierpiała. Dzisiaj cały dzień płacze, jest bardzo niespokojna i rozdrażniona i tu moje pytanie, jak lepiej ją karmić zanim nie dostanę się do pediatry? Karmić piersią czy mlekiem Hipp'a? Proszę o jakieś sensowne rady.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować