Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poszlibyscie?

Polecane posty

Gość gość

Zalozmy ze macie koleżankę którą znacie od przedszkola. W przeciagu ostatnich 3-4 lat kontakt jest oslabiony troche przez odleglosc, klotnie itp. Od 2 lat jest ona w zwiazku i niemal od razu zaplanowali slub. Poinformowala mnie o tym juz 2 lata temu, pozniej widzialysmy sie z 5 razy i tez czasami cos wspomniala na temat przygotowan, ale nigdy nie wspomniala ze planuje mnie zaprosic.:) I do sedna - co byscie zrobili w takiej sytuacji, gdyby okazalo się, że na miesiac przed dostajecie zaproszenie ale bez osoby towarzyszacej? fakt, ze chlopaka brak ale przeciez są koledzy, a i wszyscy beda sparowani

Gość gość
up

Gość gość
zapraszanie na miesiąc a nie 2-3 przed terminem to dla mnie zapraszanie z listy rezerwowej jak ktoś inny odmówi. My dorosłe osoby zapraszamy z os. towarzyszącymi - bez to trochę dziwne, może mało kasy mają i liczą każdą osobę

Gość gość
tez tak mysle, tym bardziej ze wczesniej nic, ale znowu skoro sama mialabym tam byc, to raz ze prezent mniejszy a dwa beznadziejnie bym sie czula, a trzy impreza jest w jakiejs remizie w malym miescie a nie lepszym lokalu gdzie za talerzyk placi sie 300 zł albo i wiecej cos jej powiedziec zeby poszlo w piety czy olac ?bo i tak pewnie zadzwoni zeby sie dowiedziec czy bede mamy po 20lat

Gość gość
Wlasnie dochodzi do tego ze goscie zaczynaja ustalac liste gosci!!!!! malo tego goscie sa tak obrazeni za zaproszenie ze az chca powiedziec osobie zapraszanej zeby jej ' w piety poszlo' Co kolejnego goscie wymysla???? i o co goscie beda mieli pretensje???? pytam ????? bo to wszystko zakrawa na paranoje!!!!! Autorko - dostalas zaproszenie na miesiac przed - czyli wystarczajaco duzo czasu zeby przemyslec czy chcesz isc i wszystko zorganizowac. Nie dostalas zaproszenia na tydzien czy dzien przed tylko na miesiac przed - tak jest i to zaakceptuj a nie oceniaj!!!! Dostalas zaproszenie bez osoby towarzyszacej - nie masz meza ani narzeczonego - wiec jak najbardziej dostalas prawidlowe zaproszenie. Moze mlodzi nie chca na swoim slubie 'przypadkowych' kolegow ktorych sie szuka na ostatnia chwile tylko po to zeby jakiejsc lali sie nie nudzilo. A moze bedzie wiecej osob bez par ???? jestescie w mlodym wieku wiec moze wiecej osob jest tak zapraszanych. A moze chodzi o przyczyne finansowa - sory ale wlasnie tak to wyglada z mlodymi ludzmi - bardzo chca ciagnac przypadkowa osobe jako towarzyszaca ale z drugiej strony nie poczuwaja sie zeby dac adekwatny prezent do okazjii... czytaj prezent na nowa droge zycia dla mlodych od 2 osob!!!! Autorko troche honoru!!!!!! Dostalas zaproszenie na miesiac przed bez osoby towarzyszacej - jak akceptujes zto zaproszenie to idziesz i dobrze sie bawisz, jak masz fochy w d***e ze bez osoby, albo ze nie zaprosila cie na rok wczensiej czy jakis inny absurd to twoim przywilejem jest - odmowic - co tez proponuje...zeby nie w*****ac PM bo ja na taka osobe jak ty za same fochy bym sie obrazila

Gość nie przepraszam za Jedwabne
a jak masz jeden bilet do kina to idziesz czy odstepujesz komus?

Gość gość
odpowiedz jest prosta... jak mam jeden bilet do kina n aktory chce isc i na ktorym mi zalezy to ide- nie szukam na sile osoby ktory ze mna pojdzie do kina - bo zalezy mi na filmie ......a jak film jest sredni a ja nie mam czasu to nie ide

Gość gość
nie szukaj dziury w całym,chcesz idziesz nie to nie,powiem ci,że ja kuzynostwo które nie ma partnera zapraszałam bez towarzystwa,dlaczego,otóż robiłam niewielkie wesele,w gronie rodzinnym,bez obcych,a ci kuzyni którzy mieli dziewczyny i tak powiedzieli,że przyjdą bez,bo jak tylko rodzina to rodzina(rodzice dziadkowie, rodzeństwo nasze i rodziców i ich dzieci czyli rodzeństwo cioteczne ,z niespokrewnionych był tylko mój sąsiad zza płotu najlepszy przyjaciel, od chwili narodzin. I tyle. Nikt się nie obraził,nikt nie miał żalu,wręcz przeciwnie.

Gość gość
To wszystko zależy od upodobań i relacji jakie panowały i panują obecnie Pozdrawiam Norbert - Wesele z klasą

Gość gość
Ale wlasnie o to chodzi ze mam dobra sytuacje finansowa, nigdy nie daje byle czego zeby bylo, ile razy chodzilam do niej na urodziny np, zawsze dalam cos w takiej cenie jakby szly conajmniej 2 osoby i jeszcze nadwyzka, nie sepie jesli o to chodzi i wie ze zwrociloby jej sie. A po drugie wlasnie wszyscy beda sparowani bo zaprasza rodzine i kilku znajomych ze szkoly podstawowej z ktorymi trzymamy się tyle lat, i wszyscy maja pary, wiec bylabym sama. Gdybym miala zaproszenie z towarzyszaca osoba, wzielabym kogos z otoczenia kogo znaja i uzgodnilabym czy ta osoba bedzie ok, wiadomo jej slub a mi bez roznicy z kim bym poszla (mamy mnostwo wspolnych znajomych) no wkurzylam sie, bo znamy sie tak dlugo a tak sie zachowala

Gość gość
osoby dorosłe zaprasza się z osoba towarzyszącą. Jeżeli ktoś przyjdzie sam, uprzedza przy potwierdzaniu obecności.

Gość gość
a tak sobie myślę może zaprosiła cię tylko na ślub,doczytaj dla pewności,my wysłaliśmy 2 powiadomienia o ślubie i po kilku dniach jedna z par zadzwoniła z pytaniem do kiedy mają potwierdzić swoją obecność na... weselu.