Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka567

ile na wesele

Polecane posty

Gość studentka567

W dalszej rodzinie rodziców (kuzynostwo) szykuje się wesele we wrześniu. Z rodzicami dostaliśmy jedno zaproszenie, bo nie wiedzieli ile mamy lat :) Ile powinniśmy dać w kopercie? Będą rodzice, ja z partnerem, brat z partnerką i jeszcze jeden brat 16 letni sam. Prezent powinniśmy dać razem czy osobno? Ja i brat studiujemy i nie pracujemy, młodszy jeszcze się uczy. Zastanawiamy się czy iść?

Gość studentka567
Nikt nic?

Gość gość
rodzice powinni iść. A jeśli chodzi o Was to nie koniecznie musicie iść. Tym bardziej jeśli cienko z kasa. A jeśli byscie szli z osóba towarzysząca to tak myślę ze 300zł od pary wypada dać.

Gość gość
Nie wiedzieli ile macie lat ?:-D To ile sie nie widzieliscie ? Kazda koperta jednakowa.:-D

Gość gość
a są świadomi,że przyjdą 7 a nie 5 osób? Zeby nie wyszła niezrczna sytuacja. Gdybyście szli bez osób towarzyszących to jedna moglibyscie dac a kwota podlega dyskusji. A jak z osobami towarzyszącymi to oddzielniekazda para a ten młody z rodzicami. daje sie tyle co za talerzyk mniej wiecej

Gość gość
A gdzie wesele ? W restauracji czy gdzie indziej ?

Gość studentka567
Młodzi nie wiedzieli ile mamy lat, bo nie spotykali się z moimi rodzicami. Ich rodzice i moi dziadkowie są rodzeństwem i widują się przy różnych okazjach, ale że nasza rodzina jest ogromna i rozrzucona po Polsce to i wszystkich nie znają. Młodzi bardzo sympatyczni :) Dzwonili do dziadków, żeby wypytać o wszystkie dane itp. ale może dziadkowie zapomnieli wspomnieć? Nie wiem, kuzyn w moim wieku też dostał zaproszenie z rodzicami. Jak nas zobaczyli od razu zapowiedzieli, że koniecznie mamy przyjść i koniecznie z kimś, a jak nie to mi kawalera znajdą ;) i tego typu żarty. Bardzo sympatyczni ludzie, od razu złapaliśmy kontakt Wesele jest w restauracji.