Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bakteria e.coli w pochwie w ciazy mial ktos tak sie boje

Polecane posty

Gość gość

Mam miec zakladany krazek na szyjke bo mam niewydolnosc. Wyszla mi bakteria w wymazie escherichia coli w pochwie. Dostalam globulki bioracef i nastynina na 10 dni, powtorzyl lekarz wymaz i znow ta bakteria znow licznie. A szyjka od miesiaca ma juz tylko 2,5 cm. Nie wspolzyje z mezem od poczatku ciazy, meza posiewy wyszly ok ona bakterii nie ma, prawdopodobnie zlapalam na poczatku ciazy jak lezalam w szpitalu na patologi ciazy. Bo przed ciaza nie mialam zadnych bakterii. Boje sie ze znow strace dziecko :(

Gość gość
K.... mać w tych szpitalach to zawsze ta e.cola...:(

Gość gość
ja miałam , zlapalam prawdopodobnie na basenie, było lato , ubiegłego roku, wiec łaziłam co chwilę noi bach... ;/ przeszło wkoncu, zadnych efektów ubocznych. nie ma co się martwic na zapas

Gość gość
Trzymaj się, będzie dobrze, zobaczysz.

Gość gość
A mialas jakies objawy? Ja nie mam zadnych. Nic mnie nie piecze nie boli nie swedzi.boje sie okropnie bo do tego jeszcze ta szyjka taka marna a krazka lekarz mi nie zalozy dopoki bakterii nie wylecze a to moze potrwac a boje sie ze szyjka nie da rady.

Gość gość
A nie msz bakterii w moczu?

Gość gość
Pojedyncze mi wychodza bakterie w moczu lekarz kazal brac urosept i wit c i czekac na wynik posiewu moczu.

Gość gość
każdy ma coli w... właściwie wszędzie. nawet w ustach. nie panikuj, sprawdź normę.

Gość gość
Jedna gdzie, druga na basenie... taaa na basenie, w d***e a nie na basenie, chyba bliżej do niej niż basenu 😠 ...e.coli z kosmosu przylatuje kuźwa i w basenach mieszka :D

Gość gość
Prawda taka ze najgorsze swinstwa w szpitalu mozna zalapac.

Gość gość
Hej dziewczyny. Ja tez mialam w ciazy, trafilam do szpitala niby ze skrocona szyjka, mieli mi szew okrezny zakladac, bylam w 28 tc, i mialam dosyc czeste twardnienie brzucha, balam sie jak sam ********* . W posiewie z pochwy wyszlo mi wlasnie e-coli +++, czyli sporo. Nie wiem kiedy mi sie zrobilo zakazenie, objawow zadnych nie mialam. Dali mi antybiotyk doustny Zinnat, bakterie zlikwidowane. Co wiecej okazalo sie ze zadnego szwu nie potrzebuje bo lekarka dyrurna, zle zmierzyla dlugosc szyjki. A ja co sie stresu najadlam to moje. I nie oskarzajcie za wszystkie e-coli szpitali, bo nie do konca tak jest, ta bakteria to bamteria jelitowa i latwo, naprawde latwo samemu od siebie ja zlapac, np. Podczas podcierania tylka, albo wycierajac sie recznikiem.

Gość gość
A mi lekarz zapisuje wszystko w globulkach dopochwowych. Myslicie ze antybiotyk w globulkach pomoze? Bo biore juz duphaston luteine leki rozkurczowe urosept i wit c.

Gość pitul
Ja miałam tą bakterię. Tą oraz gromkowca i bakterie w moczu, ciąża była podtrzymywana silnie od 30tygodnia właśnie przez niewydolność szyjki macicy. Urodziłam od razu pod odstawieniu leków w 36 tc. Przejdź się do innego lekarza, ponieważ jeśli masz rozwarcie to powinnaś przyjmować fenoterol i niestety ale leżeć. Ja przyjmowałam ten lek, spałam 20 godzin na dobę i leżałam plackiem 6 tygodni,ale dotrwałam i Tobie też tego życzę z całego serca.

Gość gość
Rozwarcia nie mam. Kanal szyjki zamkniety ale ma dlugosc 2,5 cm. Lece plackiem od 5 tygodnia ciazy. Biore 6 tab duphastonu, 6 tab luteiny, 4 tab spqsmoliny 4 tab uroseptu i 2 tab wit c do tego teraz globulki dopochwowo antybiotyk robiony w aptece i tab kwas foliowy z witaminami.

Gość gość
ja mialam w ciazy paciorkowca,bralam ampicyline,po ktorej pozbylam sie paciorkowca a w zamian dostalam e coli i candide,dostalam znow jakis antybiotyk,bylam na diecie antygrzybicznej i w 9mcu starcilam 3kg,dziecko urodzilo sie zdrowe,aczkolwiek mialam zielone wody plodowe i mialam cc

Gość gość
Up up