Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o bardzo szybkie odp! bo nie wiem co robić teraz! ryzyko ciąży, błąd?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi bo liczy się dla mnie czas teraz i nie wiem co robić!!! A mianowicie. Przyjmuje tabletki anty Vibin Mini. Biorę je już od 6 miesięcy, teraz jestem przy 1 tygodniu (rzędzie) 6 opakowania. Mam pytania. 1. Wcześniej brałam tabletki o godzinie 21 lub chwilę po. Od tego opakowania zmieniłam na godzinę równo 20:40. Dziś jednak wzięłam o 21. Czy nie powinnam się martwić tym "małym spóźnieniem"? 2. Krwawienie miałam od piątku do środy (16-21) w sobotę odbyłam stosunek, parter w ostatnim momencie zdążył "wyjść ze mnie", gdy kończył, czy powinnam się bać o ryzyko ciąży? Była to 5 tabletka kolejnego opakowania, ok. 3 dni po krwawieniu. 3. Dziś tak jak wspominałam, o godz. 21 zamiast o 20:40 przyjęłam tabletke. Źle się czułam i czułam że muszę udać się do toalety, ale próbowałam wytrzymać, jednak samopoczucie zmusiło mnie i chwilę temu, czyli ok. 2 h po przyjęciu tabletki oddałam jednorazowy luźniejszy stolec. Czy mam teraz przyjąć kolejną tabletke z "awaryjnego zapasowego" opakowania na wypadek nie wchłonięcia się tej z godziny 21? Stolec nie był bardzo bardzo luźny, ale luźniejszy i jednorazowy tylko! Bardzo proszę o wyrozumiałość i szybkie odpowiedzi, nie wiem co mam w tym momencie myśleć i robić?!

Gość gość
1. Tak malym opoznieniem nie musisz sie przejmowac. 2. Jesli bierzesz tabletki regularnie i o zadnej nie zapomnialas to nie masz powodu do obaw. 3. Jednorazowy stolec jest nie grozny gdyby powtorzyl sie kilka razy do 3 h od przyjecia tabletki to musialabys przyjac nastepna bo tamta moglaby sie nie wchlonic.

Gość weronika899
Jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości to zawsze możesz zadać pytanie lekarzowi na stronie wpadka.pl