Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

infekcja pochwy naqracajaca

Polecane posty

Gość gość

We wrzesniu ubieglego we wrzesniu ubieglego roku mialam infekcję pochwy. Dokuczaly mi ranki, swiad, pieczenie a takze biale uplawy. Wyleczylam sie mascia clotrimazolum.

Gość gość
W styczniu zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne yasminelle i od ramtej pory prawie w kazdym miesiacu pojawiaja sie biale uplawy. Na poczatku maja mialam znowu te same bolace ranki, ktore pojawily sie u mnie we wrześniu.

Gość gość
Czy jest to spowodowane grzybica pochwy? Lekarz nic nie wykryl, ale oczywiście zapisalam sie juz na wizyte. Powiedzccie prosze co zrobic zeby sie z tego wyleczyc raz na zawsze albo na dluzszy czas. I czy mogl zarazic mnie tym chlopak? Mowil mi ze mial czasem jakies ranki i krostki na penisie. Zazwyczaj po stosunku mnie to dopada... pomozcie :(

Gość gość
Przepraszam, ze dodalam post w 3 komentarzach ale ciagle uznawalo to za spam.

Gość gość
Dodam, ze od czwartku, 22.05 znowu pojawily sie u mnie biale uplawy. Ponownie zaczynam leczyc się clotrimazolum, niestety na wizyte do ginekologa zapisana jestem dopiero 1 lipca...

Gość gość
leczenie z grzybicy tylko kobiety a jej partnera nie jest bezcelowe , bo partner ciagle na nowo zaraza , a partner facet nie musi miec żadnych objawów np grzybicy, moze aplikowac nawet kobiecie grzyba w s*****e jaką produkuje . wszystko zalezy od organizmu i rodzaju drozdzaka .

Gość gość
a co miał wykryć ? miał pobrać wyzam i wysłać do labolatorium , albo kazac zrobicz wszystkie badania na czystosć pochwy ! jest tego troche kazde labolatorum to robi .

Gość gość
ja grzybicę miałam też prawie dwa lata (leczyłam się ale ciągle powracała) na szczęście bez ran, ale swędziało jak cholera. pozbyłam się jej raz na zawsze dzięki.....ciąży. w drugim miesiącu miałam ją ostatni raz i już nie wróciła:) mimo iż słodycze wcinałam jak potłuczona:)

Gość gość
a może to nie infekcja tylko coś poważniejszego,typu bakterie rzeżączki? ona też lubi na początku nie dawać objawów a jednak się rozwija i powoduje wiele szkód. Może wykonaj sobie badania profilaktyczne, jeśli się krępujesz to można je zrobić anonimowo zamawiając na http://e-wenerolog.pl/ - ja tak właśnie zrobiłam i teraz jestem spokojna o to, że jestem zdrowa i nie zarażam innych

Gość gość
jak się bierze tabletki antykoncepcyjna to warto też brać jakiś probiotyk ginekologiczny, na ranki polecam provag żel, bo ma dobre działanie łagodzące i przy okazji ochronne, a z upławami idź do lekarza, bo latem są jeszcze bardziej uciążliwe niż zimą, to wygląda na jakąś infekcję bakteryjną, ale lekarz sam oceni

Gość gość
idź do lekarza. Żadne klotrimazole i inne kwasy mlekowe bez recepty nikogo nie wyleczą, mogą tylko wspomóc. Pomga np orungal na receptę. Poza tym lekarz musi zweryfikować kwestię, czy to grzyby, czy bakterie powodują problemy, a w tych obu przypadkach leczenie jest CALKIEM INNE

Gość gośćggkll
to moze nie byc zadna infekcja, tylko to, ze twoje narzady moczowo-plciowe sie obnizaja... z czasem mozesz miec problem z ich wypadaniem..

Gość HalinkaBlimka
Niestety przy stosowaniu tabletek infekcje intymne częściej mogą się pojawiać. A dbasz o profilaktykę? Stosujesz probiotyk? Bo naprawdę warto, ja łykam przy tabletkach anty lacibios femina z dwoma szczepami bakterii kwasu mlekowego na wzmocnienie mikroflory i ochronę przed nawrotem infekcji intymnych, bo wcześniej często pojawiał mi się grzybica pochwy średnio razy w miesiącu.

Gość gość
Infekcje nawracające są najgorsze, czasem co miesiąc ma się stan zapalny. Wymaga to długiego leczenia i powtarzania kuracji przez pewien czas. Dodatkowo dochodzą probiotyki, bardzo skuteczny w odbudowie mikroflory jest dopochwowy invag, mnie bardzo pomógł.

Gość WiwienLuLu
Zdecydowanie przy nawracających infekcjach pochwy warto jest łykać lacibios femina z dwoma szczepami bakterii kwasu mlekowego, który szybko wzmacnia biocenozę pochwy, chroni przed rozwojem infekcji intymnych i pozawala utrzymać prawidłowe pH.

Gość gość
witam, a jak długo bierzesz invag-czy jedno opakowanie wystarcza? czy trzeba to powtarzać?