Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie bioiderek w 4 tygodniu zycia dziecka

Polecane posty

Gość gość
Dobry doktor jest w krotoszynie, rok temu za wizytę płaciłam 70 zł. lekarz w ostrzeszowie dał mi skierowanie do doktora shadi w poznaniu, ale to już była dysplazja lewego biodra. dr shadi nastawił nóżkę i założył gips - nosiła 13 tygodni. teraz ma 21 miesięcy, dopiero od miesiąca chodzi samodzielnie. ale dla niej to dobrze, shadi powiedział że im później zacznie tym lepiej.

Gość gość
Właśnie sprawdziłam moje wyniki i też mamy 1B (ale oba L=P), lekarz nawet słowem nie pisnął że nie jest ok i nic nie zalecił...

Gość gość
Do BlueBonnie: dziekuje ci bardzo za pomoc i fachowe rady;-) ten lekarz nie budzil zadnego zaufania swoim zachowaniem a wrecz przeciwnie wiec nie wiem czy mu ufac i stosowac to szerokie pieluchowanie przy 1b...hmm i teraz nie wiadomo co robic, na pewno dziecko bede klasc na brzuszku i na moich piersiach tak jak wspominalas bo to i tak mialam robic, dylemat z tym pieluszkowaniem bo jedni zalecaja inni nie, a nawet u niekotrych z 1b pogorszylo to sprawe;/ ,,,, slyszalam tez zeby robic takie okrezne ruchy nozkami do zewnatrz takie cwiczenia na bioderka?u was sie cos takiego stosowalo?

Gość gość
jesli mozna prosze o ten namiar do lekarza z krotoszyna bo do krotoszyna nie mam tak daleko ok 50km takze jakby cos pozniej bylo nie tak po tej wizycie konrolnej za miesiac o sie do niego zglosze;-)

Te okrężne ruchy na zewnątrz wykonuje lekarz sprawdzając odwodzenie. Nie jest to niebezpieczne, ale musisz pamiętać o delikatności. Jestem pewna,że nie szarpałabyś nóżki na siłę, ale pamiętaj,że dziecko jest kruche a jego biodra nie są jeszcze wykształcone więc łatwo wyrwać bioderko z panewki. Wobec tego że jedni zalecaliby pieluchowanie, a inni nie, pieluch*j maleństwo na noc lub tylko kilka godzin w ciągu dnia. Ja jeszcze się nie spotkałam,żeby pieluchowanie cokolwiek pogorszyło, ale myslę, że w przypadku twojego malucha wystarczy ten niewielki okres czasu + noszenie dziecka przodem. Pozdrawiam !

Gość gość
Dr. W. Florkowski

Gość gość
A jeszcze dodam że moja mała miała L - d, P - 2a

Gość gość
Chyba pierwszy raz spotkałam się na tym forum z tak życzliwą dyskusją, bez wyzwisk, nieprzyjemnych złośliwych komentarzy. Dziękuję :)

Gość gość
prawie obylo sie bez wyzwisk bo jedna pani oczywiscie nie wytrzymala i musi wyzywac ludzi od niedroajdow!! ale wszedzie zawsze hamswo jest niesttey;/

Gość gość
Ale idzie ku lepszemu :) szkoda że nie we wszystkich tematach może być tak miło.