Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namaka

Zapraszam do dyskusji o objawach ciąży chętnie udziele odpowiedzi

Polecane posty

Gość Namaka

Witam chętnie udziele odpowiedzi na temat objawów ciąży i podniosę na duchu.

Gość gość
Witam dobrze że jest taki temat bo nie jestem pewna. Od pięciu miesięcy nie mam miesiączki, dziwnie urósł mi brzuch, często wymiotuję, czy to ciąża?

Gość gość
ja nie mam okresu od 9 mies troce przytylam no i wlasnie sie jakby sikalam no i boli brzuc

Gość Namaka
Wiatm. Zrób test ciążowy i bezwzględu na wynik udaj się jak najprędzej do ginekologa! Brak okresu przez 5 mięsięcy oznacza zaburzenia hormonalne, bądz ciąże , o której nie wiedziałaś :) Pozdrawiam.

Gość gość
a co jak kocalam sie z clopakiem w okres z gumka

Gość Namaka
Uprawianie stosunku z prezerwatywą i w czasie okresu daje zerowe szanse na zajście w ciąże.

Gość gość
ja jestem w 6tym tygodniu i czuje skurcze jak by macicy. od rana tylko z jednej strony. są dokuczliwe, regularne. mocne kłucie. co to?

Gość Namaka
Pani Macica się powiększa wraz z wzrostem płodu. To naturalny proces jednak proszę udać się do ginekologa aby sprawdził czy wszystko jest ok i przepisal luteinę na podtrzymanie ciąży.

Gość gość
Test wykazal ciaze co robic?

Gość Namaka
Proszę zgłośić się do ginekologa na potwierdzenie ciąży. Lekarz prowadzący powinień wykonac wywiad i badania, stwierdzające bądz wykluczające ciąże.

Gość gość
staram sie o dziecko juz 8 miesiecy i nic.. reularne wspolzycie,zdrowi jestesmy z mezem mamy juz jedno dziecko prawie 3letnie ja mam 30 lat maz 35

Gość bettyyyy
Uprawiałam sex z chłopakiem w sam środek dni płodnych, dodam jeszcze że bez żadnego zabezpieczenia. Poniosło nas troche, i mój facet doszedł we mnie. Myślę, że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest duże, ale pocieszam się, że wiele par starających się o dziecko, mają troszke trudniej, bo mało komu udaje się za 1 razem. Jestem jeszcze młoda, i chciałabym żeby jednak i NAM się nie udało.

Gość Namaka
Do gość : Jak długi ma pani cykl? Proszę o dokładniejsze informacje. Zajście w ciąże nie jest takie łatwe innym to przychodzi szybciej. Czasami występuję blokada psychiczna jak się chce to organizm czuje presje i się blokuje. Polecam spontaniczność. Czasem jak człowiek odpuści dzieje się magia . Pozdrawiam . Do Bettyyyy : Skąd wiesz ,że był to sam środek dni płodnych? Jak długie masz cykle? Jeżeli umiesz obliczyć sobie dni płodne , co wcale nie jest łatwe , bo organizm lubi płatać figle i się przestawiać. Proponuję poczekać do następnego okresu i wykonać test ciążowy. Jeżeli możesz podaj mi date ostatniej miesiączki oraz datę współżycia. Jezeli bardzo się Pani niecierpliwi proszę wykonać badanie HCG Beta (badanie krwi). Ma Pani racje prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest większe w dni płode. Pod warunkiem ,że były to dni płodne, Pozdrawiam.

Gość gość
Namaka seks z prezerwatywą nie daje 100% co za głupia kwoka.

Gość gość
Namaka dni płodnych się nie oblicza, więc jak już chcesz udzielać informacji, to rób to prawidłowo

Gość gość
a w ciążę można zajść jedynie w trakcie dni płodnych, bo w trakcie niepłodnych jest to niemozliwe, więc straszne herezje głosisz, weź dziewczyno zajmij się lepiej czymś innym

Gość Namaka
Seks z prezerwatywa nie ale w czasie okresu tak. Oczywiscie ze mozna ustalic domniemana date owulacji. Prosze osoby ktore nie posiadaja wiedzy o nie wprowadzanie w blad . Dziekuje

Gość Namaka
Nie bede odpisywac na takie komentarze prosze czytac ze zrozumieniem.

Gość gość
Mam regularnee cykle 34. I wydaje mi sie ze zaszlam w ciaze. Wynik testu negatywny. Do okresu zostalo mi 8 dni. Zle sie czuje mam nudnosci.

Gość gość
mylisz się i wprowadzasz ludzi w błąd, owulację się OBSERWUJE na podstawie różnych objawów, a nie WYLICZA, więc nie pierdziel głupot, bo jeżeli piszesz takie rzeczy, to niestety Twoja wiedza jest zerowa

Gość Namaka
Przy Pani cyklach ovulacja odbyla sie plus minus 6 dni temu. Jest za wczesnie by odczuwac jakiekolwiek objawy ciazowe, poniewaz jajeczko potrzebuje od 7 do 10 dni na zagniezdzenie sie w macicy i dopiero wtedy wytwarzany jest hormon ciazowy czylo hcg. Dolegliwosci ktore Pana odczuwa sa spowodowane wysokim poziomem progrestegonu ktory utrzymuje sie jakis czas gdy dojdzie do pekniecia jajeczka. Na test ciazowy jest za wczesnie. Prosze wykonac go w dnii spodziewanej miesiaczko lub kilka dni pozniej jezeli okres nie pojawi sie. Pozdrawiam.

Gość Namaka
Tak owulacje sie obserwuje na podstawie sluzu temperatury spulchnienia pochwy ale rowniez owulacje wystepuje zazwyczaj 14 dni przed okresem. Nie mam mozliwosci zbadania was dokladnie dlatego moje rady nie zastapia wizyty u lekarza.

Gość gość
i mamy "metodę kalendarzyka"- gratuluję :D

Gość Namaka
Oczywiscie zgodze sie ze ta metoda jest najgorsza. I owulacke sie monitoruje . Jednak tu przez kabelki moge jedynie mnoek wiecej wyliczac w miare mozliwosci co oczywiscie nie daje zadnej pewnosci

Gość gość
to nie wyliczaj, bo nie znasz tych osób, nie wiesz jaki tryb życia prowadzą i takie "wyliczanie" do niczego nie prowadzi, każda kobieta powinna znać swój organizm na tyle, żeby wiedzieć kiedy ma mniej więcej dni płodne- to żadna filozofia