Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glupie ale wazne pytanie prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

Mój lekarz nie robi na każdej wizycie usg. Jeżeli nie ma usg, to skąd lekarz ma pewność, że dziecko żyje i się rozwija? Wczoraj byłam na wizycie, nie było usg, lekarz po badaniu stwierdził, że wszystko dobrze. Jestem w 14 tygodniu i czuje niedosyt, bo nie było usg i teraz dopiero będzie w 20 tygodniu. Boję się, bo moje pierwsze malenstwo obumarlo i okazalo się to dopiero na usg.

Gość gość
Po wielkości macicy.

Gość gość
A kiedyś nie było usg i jakoś to wszystko działało cud!

Gość gość
Ale wtedy też stwierdził, że jest dobrze, bo macica urosła. A na usg okazało się, że już co najmniej 2 tygodnie chodzilam z martwa ciaza

Gość gość
USG powinnaś mieć w 12-14 tc, w 20 tc i 37 tc.

Gość gość
to idź do innego gina na usg

Gość gość
Miałam na koniec 11, teraz właśnie ma być w 20. Wy nie martwicie się czy wszystko ok, jak nie macie usg?

Gość gość
jak byłam w ciąży to też lęki miałam czy wszystko jest ok , mój gin miał w cenie wizyty również badanie usg więc może dla twojego dobrego samopoczucia również poszukaj takiego?

Gość gość
Ja jestem w 34 tygodniu ciazy i co wizyte mam USG, ale to zalezy tylko i wylacznie od lekarza. Prawidlowo powinno byc 3 USG na cala ciaze.

Gość gość
No mój ma usg w gabinecie, ale po prostu nie jest zwolennikiem częstego usg

Gość gość
Mój lekarz przez cala ciążę ani razu mnie nie nadal zrobił dwa razy usg i kilka razy zlecił badanie krwi i moczu jestem w szoku bo za 3 tygodnie mam termin porodu a gin na ostatniej wizycie życzył szczęśliwego rozwiązania i tyle

Gość gość
nie świruj, jestem w 10 tyg ciąży, pierwsze usg miałam 6-7tydz ciąży, teraz będę mieć w 13 tyg ciąży usg genetyczne, potem w 20 a potem coś koło 30. Jak byłam teraz to zbadał mnie na fotelu i powiedział że ciąża się pięknie rozwija. Możesz mieć usg co wizyte jak bardzo bedziesz chciala, ale moj lekarz nie jest tego zwolennikiem. Na pewno co wizyte bede miala badanie, bo musi spr czy wszystko dobrze z szyjka macicy, czy sie nie kurczy itp

Gość gość
Nie dob7jajcie jej. Straciła dziecko więc jej obawy są uzasadnione. Porozmawiaj z lekarzem ze sie boisz i już. Trzeba być szczerą ze swoim ginem. Idz prywatnie di innego gina na usg i przestaniesz sie denerwować....