Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ryzyko ciąży, mam się czym martwić?

Polecane posty

Gość gość

Biorę tabletki anty. Nie zapominam tabletek i biorę je regularnie, w granicach 20 - 30 minutowej różnicy jedynie. W sobotę odbyłam stosunek, partner w ostatniej chwili zdążył, by nie skończyć we mnie. Wczoraj (poniedziałek) o godz. 21 przyjęłam 7 tabletkę nowego opakowania. Niedługo potem zaczęłam się źle czuć i oddałam jednorazowy luźny stolec na około 2 h od przyjęcia tabletki. Bałam się o biegunkę, bo moje samopoczucie było złe, dlatego 2 h po - zażyłam lek i dodatkową tabletkę anty z awaryjnego opakowania, na wszelki wypadek, bo bałam się, że tamta się nie wchłonęła. Dziś rano, około 8 - 10 h od tabletki anty miałam biegunkę, potem jeszcze po południu. Czy jest ryzyko ciąży? Mam się o co martwić? Czy skuteczność tabletek jest zachowana?

Gość gość
jest ryzyko ciazy, przy biegunce tabletki anty nie maja zadnego dzialania

Gość gość
No i właśnie w tym momencie nie wiem co mam myśleć. Bo przy tym opakowaniu stosunek odbyłam tylko raz, w sobotę. No a co do biegunki to podobno jak jest nasilona w przeciągu od 3-4 h od przyjęcia tabletki. A u mnie wystąpił luźny stołec 2 h po tabletce, ale jeszcze wtedy nie można było chyba tego nazwać biegunka, o którą chodzi w ulotce. A na dodatek przyjęłam jeszcze jedną tabletke z awaryjnego opakowania, od razu po incydencie czyli 2 h po tej pierwszej. A już taka silniejsza i "wiadoma" biegunka zaczęła się 8-10 h po tabletce, a zdążyła skończyć mi się przed przyjęciem dzisiejszej tabletki o stałej porze.

Gość gość
To jak? Bo już sama teraz nie wiem, a jestem jeszcze bardziej zestresowana. Proszę o pomoc, czekam na odpowiedzi

Gość gość
Nie dam ci gwarancji ze nie zaszlas;) ale raczej nie

Gość gość
Poza tym chłopak nie skończył w środku więc na pewno nie

Gość gość
No mam taką nadzieję, teraz sama już nie wiem, jedni piszą tak, a drudzy inaczej.

Gość gość
mysle ze nie jestes, jak bralam tabletki tez mialam podobne sytuacje i nie zaszlam :)

Gość gość
Ale dokładnie, nie skończył w środku i na dodatek przyjęłam tą awaryjną tabletke po luźnym stolcu z zapasowego opakowania, na wypadek gdyby tamta się nie wchłonęła, więc chyba dobrze zrobiłam, tak jak powinnam? Według ulotki było to zalecane, tak to zrozumiałam. A poza tym w ulotce uwzględniona jest "nasilona" biegunka 3-4 h po przyjęciu tabletki. A u mnie taka "silniejsza" wystąpiła dopiero 8-10 h po tabletce i ustąpiła przed przyjęciem kolejnej o stałej porze.

Gość gość
To dobrze, w takim razie wydaje mi się, że na podstawie tego wszystkiego, powinno być chyba ok? :-)

Gość gość
Biegunka okresla sie ostra srake a nie luzny stolec. Nie masz sie co martwic

Gość gość
To dobrze. To mnie właśnie zastanawiało. Bo po 2h od tabletki to był raczej luźny stolec. A biegunka już taka pewna była dopiero około 8-10 h po tabletce, Ajm i tak nie była ona taka bardzo silna. Nie była nasilona.