Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Negatyw na allegro

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór:) Co mogę zrobić otrzymawszy od jakiegoś zjeba genetycznego negatywny komentarz? Moja wina, że u niego kupiłam. Nie sprawdziłam wystawionych przez niego komentarzy, a sieje sporo negatywów. Nie wiem, czy to celowe działania, czy ktoś ma problemy umysłowo-zdrowotne. Otóż sprawa wygląda następująco, wieczorem 21 maja wygrałam aukcję, 23 maja o 8 rano wysłałam przelew. 25 maja dostałam negatywny komentarz za brak wpłaty. Maila z informacją, że kasa dotarła otrzymałam, a i sam termin płatności minie dopiero jutro. Allegro nie usunie komentarza,bo nie zawiera wulgaryzmów etc. Czy ktoś miał do czynienia z takim mistrzem sprzedaży?

Gość gość
jak opiszesz sytuację to może usuną. Ten co Ci wystawił też może to zrobić - usunąć, no i ty możesz odpowiedzieć na taki negatyw pod spodem. Na negatywy za kupno nikt nie patrzy, tylko za sprzedaż, więc Twój odwetowy jest duuuużo bardziej bolesny.

Gość gość
Napisz, że pieniądza ma Pan/Pani na koncie i prosisz o sprawdzenie a nie wypisywanie negatywnych komentarzy. Pojedź mu po gwiazdkach. A tak właściwie to się nie przejmuj tym negatywem.

Gość gość
Opisz Allegro sytuację i daj odpowiedź na negatywa na swoim koncie.

Gość gość
Już pisałam. Allegro nic z tym nie zrobi. Komentarz został jedynie unieważniony - jest skreślony, a więc nadal można przeczytać. Mój komentarz jest chyba klasycznym schematem, bo każdemu wystawia taki sam:) Mogłam nie kupować u kogoś, kto wypisuje ciągle "żenada". Ech, to moje wieczne szczęście.

Gość gość
jak jest unieważniony to dobrze, to znaczy, że się nie liczy i został wystawiony niesłusznie.

Gość gość
podaj nick tego sprzedawcy

Gość gość
U kogo kupiłaś? Daj link do jego konta. :P

Gość gość
albo link do jego aukcji

Gość gość
nie chcesz podać, bo pewnie sama coś schrzanilaś a nie sprzedawca

Gość gość
Nie chcę podawać, bo i sama nie chcę się ujawniać. Tylko mój komentarz został unieważniony w tym czasie. Aczkolwiek 2 strony wystawionych negatywów chyba tyko ja mogłam przegapić. Teraz wiem, że trzeba czytać nie tylko otrzymane,ale i wystawione i czytać, jak ktoś pisze. Komentarza jeszcze nie wystawiam, bo nawet nie otrzymałam jeszcze przedmiotu. Myślę, że to może jest jakaś strategia sprzedającego, jeśli cena go nie satysfakcjonuje i nie chce sprzedać?

Gość gość
Kupujący o ile zapłaci nie ma za bardzo pola do popisu,by coś schrzanić. Powinni jakoś blokować możliwość wystawiania komentarza przed upływem terminu płatności czy wysyłki,bo to bez sensu. Podobnie z odwetami - skoro sprzedający lub kupujący mają negatyw bo nie wysłali towaru lub pieniędzy to nie powinni mieć możliwości wysłania bezpodstawnego negatywa. Przecież Allegro może to sprawdzić, tylko im się nie chce.

Gość gość
zazwyczaj jak nie chcę sprzedać, bo za mało to piszą: przedmiot uległ uszkodzeniu :D

Gość gość
Poczekam na sukienkę. Za 12 zł nie mam zamiaru robić wielkiego rabanu,ale negatyw mnie zdenerwował. Taka niespodzianka:) W dodatku sprzedający ciągle uważa, że to on ma racje i idzie mi na rękę w ogóle wysyłając przedmiot. Poczty mi się nie chce sprawdzać, jak pomyślę o jakimś błyskotliwym mailu. Ostatnio było o tym, że dopiero po otrzymaniu negatywa wysłałam przelew, chociaż data płatności stoi jak wół w tej tabelce.

Gość gość
Witam ponownie. Allegro komentarza nie usunie, a jedynie wysłali ostrzeżenie Sprzedającemu. Mój kontrahent nie tylko wystawił mi negatywa, ale i domagał się od Allegro zwrotu prowizji przed czasem, nie zanotowawszy, że płaciłam przez PayU:) Chociaż moja historia wydaje się być naprawdę unikatowa, bo kompletne niezrozumiała, to może warto na takie sytuacje uważać - i czytać nie tylko otrzymane, ale i wystawione przez ludzi komentarze i wyłapywać wiecznych krytykantów.