Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne bicie serca

Polecane posty

Gość gość

otóz osttanio w tamtym roku, i teraz pojawiło mi się dziwne bicie, tak jakby zanikanie jedego skurczu, miałam echo i hotler, stwierdzona lekka arytmia, podłoże nie znane. Teraz biorę magnez i już z 3 tygodnie jest tak samo, strasznie mnie to denerwuje. robiłam badania krwi łącznie z THS i wyniki mam niby dobre co to może być?

Gość gość
Ale jak zanika jeden skurcz, jak to się u Ciebie objawia? Ja mam tak, że serce "zatrzymuje się"na sekundę/dwie I dalej normalnie bije.. Dziwne to jest ale mam to jakoś 15-16 lat.. Holtery itd nie mogą tego wykryć, bo cieżko stwierdzić kiedy się to pojawia... Taki rodzaj arytmii.

Gość gość
tak jak u Ciebie, przestaje na chwilkę i dalej zaczyna mi na holterze wykazało bo nosisz go 24 h nie wykarze na EKG serca. teraz ostatnie parę tygodni to czuję to co chwilę. a bieżesz jakies leki?kiedy Ci sie to nasila?

Gość gość
ja biorę sobie slow mag przestałam pić kawę i nawet zieloną herbatę i nic może to nerwica:(

Gość gość
Ja miałam holtera na 24 godziny kilka razy oraz urządzenie na 2 tygodnie, ale nie "podłączone" do mnie, tylko miałam je ur******** w momencie zatrzymania.. totalna bzdura bo skoro trwa to tak krótko - zanim wyciągnę to urządzenie jest już po. Po 2.mam małe dziecko więc nie zawsze byłam w stanie brać to z półki. Po 3.strasznie hałaśliwe urządzenie, więc w nocy odpadało. I tak pewnie juz pozostanę z tym do końca zycia I jeden diabeł bedzie wiedzial co I jak :) echo też mialam 2 x - w Polsce wykazalo jakąś rysę itp. A tu (Uk) nic nie wykazalo..hmh :)

Gość gość
p.s. mialam miec przepisane tabletki na arytmie, ale przez to,ze nie wiedzieli jaki to rodzaj - nic nie dostalam. Tylko magnez, ktory tego nie niweluje. A bralam go dlugo. Dostawalam tez tabletki na cisnienie ale to inna bajka.

Gość gość
a jak częstro wciągu dnia to masz?

Gość gość
Ja mam to bardzo nieregularnie. Są tygodnie, kiedy tego w ogóle nie odczuwam. Czasem jest raz na kilka dni a cz\asem raz za razem w ciągu dnia - tak jakby łączyły się w jedno..

Gość gość
prawdopodobnie to dodatkowe skurcze serca które pojawiają się nieregularnie i da się je odczuć,z niektórymi można żyć,ale niektóre są niebezpieczne ,może lepiej dokładnie przebadać serducho by się dowiedzieć jednak co to za arytmia i jaki rodzaj,z sercem lepiej wiedzieć dokładnie co to jest

Gość gość
ja mam tak samo jak Ty, a nie myslisz ze to nerwica? ile masz lat?

Gość gość
lekarz zrobił echo i powiedział że w budowie serca nie ma żadnego podłoża które mogłoby powodować arytmię, reszte wyników też mam ok. co jeszcze mogłabym zrobić?

Gość gość
mój tato tak ma i nie jest to arytmia tylko ma on pozakomorowe biecie serca czyli tak na chłopski rozum jak tlumaczyl lekarz to bicie jest tylko ucieka poza komore dlatego nam się zdaje ze go nie ma. To się leczy tak : idziesz klada cie i monitorują kiedy to uderzenie ucieka i potem wstrzelaja w tym samym czasie prady aby ten rytm wrocil na swoje miejsce. To nic strasznego ale trzeba to leczyc

Gość gość
Przeciez bylam - w Polsce prywatnie - latami chodzilam do lekarza - teraz z czasem wiem, ze tylko kobzę nabijała.. A tu - UK, po porodzie się zainteresowali,bo były problem.choc wspominalam o tym w ciazy.. Jak wspomnialam, dali mi bezuzyteczne urzadzenie. Oddajac - na karcie do wypelnienia napisala,mm ze nie dalo sie uzywac. Ale tutaj maja dziwne podejscie.. Dobrze, ze mi paracetamolu na to nie dali. Mam 32 lata.

Gość gość
10:38 - to ja bym musiała leżec co najmniej miesiąc, bo czasem I przez taki czas cisza jest.. P.s. mój tata też ma arytmie, ale jego dało się zdiagnozowac I bierze leki

Gość gość
Nie wiem czy to nerwica - nikt takiego powodu nie podawał. "odkryłam" to w wieku ok. 15 lat - na pewno nie miałam znerwicowanego życia w tamtym okresie :)

Gość gość
i dodam jeszcze ze mój tato tez tak ma ze raz to jest np. 3-4 dni a potem miesiąc spokoju... mówili ze arytmia nerwica itd... Dopiero jeden madry lekarz dokładnie wytlumaczyl o co chodzi... i tato tez wszystkie wyniki ma o.k

Gość gość
ja mam 31 lat, strasznie mi to przedzkadza teraz sobię myślę, że to isę uaktywniło bo chyba w ciązy jestem

Gość gość
to jak to cholera leczyc?

Gość Olgaxx
W sumie mój też by musiał taki mieć, ale nas nie stać. Jak na razie chodzi na takie badania do naszego szpitala. Mają tam taki sprzęt wysiłkowy jak na https://kredos.pl/systemy-wysilkowe i liczymy na konkretne wyniki i diagnozę.

Gość renatkiii
Ja się długo nie mogłam oswoić z mierzeniem ciśnienia, ale w końcu już całe badanie robię niemal z zamkniętymi oczami. Aparat mam polskiej firmy Sanity, model Simple. Jest w porządku, nie nawala, baterie trzymają całkiem długo zważywszy na to , że u mnie w domu to automat jest niemal ciągle w użyciu, bo jeszcze mąż musi sobie od czasu do czasu pracę serca sprawdzić.