Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśśśka

OPADAJĄCA GŁÓWKA W FOTELIKU SAMOCHODOWYM

Polecane posty

Gość mia ta cara
No I co myslicie ,ze tylem do kierunkiu jazdy uratuje dziecko od opadajacej glowy?Wcale nie ja mam tylem do kierunku jazdy foteli od 0+ do 25kg,dalam za fotelik ponad 700 zl maxi cosi ma funkcje kolyskowa.I co?Opada mojemu dziecku glowa nie podczas hamowania ale podczas dodawania gazu :P

Gość gość
Witam. Znam ten ból doskonale, każde mocniejsze hamowanie wywoływało u mnie ból brzucha ze strachu, że główka dziecka poleci w dół ;( Miałam też rogala ale dziecko nie chciało jej zakładać bo miało za ciasno! Odkąd kupiłam na olx.pl poduszkę-wałek, jestem happy! To ten wałek: http://olx.pl/oferta/poduszka-walek-chroni-glowke-dziecka-przed-opadaniem-przy-hamowaniu-CID88-ID6dLm3.html Gdy dziecko chce spać, zakładam taki wałek i nie muszę prosić pasażera o pomoc by przytrzymał córki główkę. Wałek ma regulowany pas więc powinien pasować do większości foteli. Ja mam fotel Maxi cosi do 36 kg. Polecam

dobry fotelik to podstwa, kup taki z funkcja rozkladania. ja mam taki model graco nautilius i ma 3 poziomy rozkladania, nic nie odpada, idealnie sie dopasowuje. tak jak tos wyzej napisal. na wszystkim mozna zaoszczedzic ale nie na foteliku

Gość gość
Nautilus nie jest drogi - my płaciliśmy 500 z hakiem za niego , a widziałam inne foteliki a sporo droższe

Gość pszczoola
Jak czytam takie wypowiedzi, że jakoś dzieci wcześniej jeździły bez fotelików i żyją, to mi się słabo robi. Skąd wiesz, że żyją? Masz dostęp do statystyk ile dzieci zginęło w tamtych latach w samochodach? Jedne żyją, inne nie, albo mają zmarnowane zdrowie do końca życia. Materiały z których są zrobione foteliki się zużywają, pasy parcieją, tracą swoje właściwości, ale zawsze się znajdą mądrale, które wiedzą lepiej. Jeżeli kogoś nie stać na nowy fotelik, to oczywiście lepiej, żeby miał jakikolwiek, ale niech nie dorabia do tego ideologii. Wracając do tematu mojemu dziecku też leci główka, mimo fotelika tyłem do kierunku jazdy.

Gość gość
może coś w tym stylu bawelniany zaglowek albo wkladka-do-fotelika poszukaj na alle gro

Gość gość
Ja też mam Graco , fotelik praktycznie się nie rozkłada, głowa opada, nie piszcie bzdur.Nowy , nie z odzysku. Jest ładny , estetyczny, ale na dłuższe trasy dla dziecka niewygodny - sen. Też duży zależy od profilu foteli w samochodzie, na których montowany jest fotelik, jak mają odchylone oparcia , nie jest tak źle.My mamy kubełkowate , więc fotelik jest montowany na "prosto".

Gość gość
A jaki masz ten fotelik z Graco? Bo ja mam nautilusa i on sie odchyla. Ale powiedzmy sobie jedno. Fotelik nie jest po to żeby dziecko sie w nim wyspało ale po to żeby miało bezpiecznie. Jak sie chociaz troszkę odchyla to jego plus bo w niektórych fotelikach nie odchyla sie wogóle. Dajesz dziecku wałeczek na szyję jak ma tendencje do opuszczania głowy i jest ok. Niektóre dzieci juz tak mają że utrzymują główkę jak mają gdzie oprzeć ( mojemu w większości nie opada w jego nautilusie ) a niektórym od razu leci nieważne jaki fotelik A to ze kupiłaś fotelik co ci nie pasuje do auta to twój błąd- trzeba było sprawdzić jaki fotelik będzie na wasze siedzenie lepszy a nie narzekac na fotelik

Gość gość
potwierdzam- mój synek jeździ w nautilusie i tylko czasem jak mocno zaśnie to mu główka opada. Ale czytał mtezgdzies że niektóe dzieci maja skłonność do opuszczania główki i niewazne jaki fotelik by im dać to i tak będzie opadać .w nautilusie przynajmniej jest odchylenie do spania- niewielkie bo niewielkie ale jest

Gość gość
ja też mam z graco ale fotelik COAST i główka nie leci - ale jak uśnie mi dziekco to odchylam go maksymalnie do pozycji półleżącej - w tym, foteliku jest kilka pozycji odchylenia wiec da sie wyregulowac tak jak dziecko lubi i mu pasuje

Gość gość
Mam wrazenie, ze duzo zalezy od tego, jake sa fotele w aucie i jak sie fotelik ustawi. My mamy fotelik do jazdy tylem besafe izi combi x3 (ma dodatkowa pozycje do spania) i jak ustawie go zle to glowka mlodemu leci do przodu przy przyspieszaniu, a jak czasami nie. Fotele w aucie sa takie kubelkowe bardziej i odpowiednie ustawienie fotelika duzo daje. Wiec pryz zakupie najlepiej fotelik dopasowac ze sprzedawca, bo nie zawsze to co pasuje do jednego auta idealnie, bedzie sie w innym dobrze sprawowac.

Gość gość
Mój synek ma fotelik Cybex Sirona montowany tyłem. Można zmieniać poziomy nachylenia. Przy ustawieniu opcji "do spania" nic nie opada. Jest jeszcze wkładka gdy dziecko ma mniejszą główkę (fotelik 0-18 kg)

Gość Olga__
My też mamy Cybex Sirona i nawet po położeniu fotelika na maxa, główka opada. Wiele zależy też od samochodu niestety.

Gość Gościu

Opadająca głowa dziecka w foteliku samochodowym?

Zobacz rekomendowana przez ADAC poduszkę stabilizującą od Sandini SleepFix.

Pasuje do wózków, fotelików rowerowych i samochodowych, samolotów czy autokarów.

Pomocna, wygodna i bezpieczna.