Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jubiler zniszczyl mi obraczke co robic

Polecane posty

Gość gość

Dalam jubilerowi obraczke do zwiekszenia o 1,5 rozmiara bo zrobila sie za ciasna. Mialo nie byc problemow odbieram obraczke a ona na krawedziach ma lekkie peknieciana jakis 1mm. Ma ich 4. Pytam co to jest ze nie w takim stanie oddawalam obraczke i zadam naprawy wzial na naprawe ale nic nie zrobil. Jeszcze sie klocil. Nie wiem co robic bo obraczka nadaje sie jedynie do przetopienia i odlania na nowo.

Gość sosna59
A gdzie byla kupiona ta obraczka?byla z jakims diamentem lub łączona z 2 tzn biale i zolte zloto. Bo jak szukaliśmy dla nas obraczek a byłam w ciąży to pytalismy w sklepach o to jak jest z powiekszaniem lub zmniejszaniem i niestety bardzo duzo modeli nie moze miec zmienianego rozmiaru! Lub moze miec np o 1. DLATEGO mozliwe jest ze twoja obraczka mogła byc z tych ktorych rozmiaru zmieniac nie wolno

Gość gość
Obraczka plaska 6 mm zolte zlote. Po powiekszeniu zrobilo sie 7 mm. I te pekniecia. Kupywalismy w salonie jubilerskim w innym miescie i mowil jubiler ze nie bedzie problemu ze zmniejszeniem ani zwiekszeniem tego modelu.

Gość sosna59
apart ,yes i kilka innych słynnych sklepów z góry mówią co o ile da się powiększyć(albo zapominają dodac tylko później problem) Moj tata ma obrączkę 30 lat i miał tak często powiększaną i jest ładna i nie zniszczona ,natomiast brat kupił w aparcie i obrączka leży bo on przytył a rozmiaru zmienić się nie da. Podejdz do innego jubilera i zapytaj sie go co on o tym myśli