Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedzenie dwulatka co zjadły Wasze dzieci dziś pytanie

Polecane posty

Gość gość
kakao, Danio? Nie dziwię się, że nie zje normalnych rzeczy a gdzie warzywa, kasze i owoce, mięso itd? Mleko modyfikowane ma te same witaminy co preparaty witaminowe, czy to jest odpowiednia dieta dla dziecka? Na każdym opakowaniu witamin jest napisane, że suplement nie może być stosowany jako zamiennik zdrowej i urozmaiconej diety.

Gość sporo te wasze dzieci jedzą
i niektóre dużo dziwnych rzeczy. moj ma 3 lata i zjadł wczoraj: śniadanie kabanos, 2 rzodkiewki, kawałek grahamki, kubek wody II śniadanie - pól jogurtu naturalnego z otrębami obiad 4 łyżki zupy podwieczorek 3 truskawki kolacja kawałek omletu z dżemem. w ciągu dnia pije wodę, nie jada przekąsek. jak miał 2 lata jadł podobnie. póki co nie jadł monte ani danio. jada jogurt naturalny, czasem kupię mu owocowy.

Gość gośćD82
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem II sniadanie omlety lunch:D jogurt naturalny z truskawkami obiad: zupa marchewkowa II danie klopsiki Podwieczorek jabłko Kolacja bułka z masłem

Gość gośćd82
pije tylko wode, ew. do sniadania inke na mleku:) monte nigdy nie jadl, danio/bakus zdazylo sie sporadycznie preferuuje jogurt naturalny z owocami:)

Gość gość
moja: 2 lata równo, 12 kg, 87 cm śniadanie: mleko mm, omlet z dżemem truskawkowym, ciastko owsiane obiad: miseczka barszczu, kasza gryczana z duszona polędwiczka wieprzową, surówka z kap. kiszonej, jabłka, marchwi, szalotki z oliwą, duszone buraczki, sok z pomarańczy wyciskany pół na pół z wodą podwieczorek: kilka truskawek, malin, pół banana z jog. nat. + łyzeczka miodu, herbata z owoców leśnych kolacja: mała kromka chleba z masłem, plasterek szynki z indyka, plaster sera zółtego, pół pomidora malinowego, herbata malinowa. Niestety wody nie lubi.

Gość gość
mój ma 2 lata 11 kg mleko z piersi pół bułki, 2 liście sałaty, kilka gałązek natki pietruszki, kawałek ogórka zielonego i pieczoną łopatkę na drugie śniadanie ma banana obiad rosół z wiejskiej kury ze swojskim makaronem z górą warzyw podwieczorek kilka truskawek i arbuz mleko z piersi kolacja kasza gryczana z brokułami i kiełbaska na ciepło mleko z piersi

Gość mama małej niejadki
moja ma 2 lata waży 12kg 89cm wzrostu na śniadanie zjadła 2łyżeczki zupy pomidorowej z ryżem wiec musiałam dać jej grysik którego też jeść nie chciała ale wyciućkała 100ml na obiad zjadła kilka kawałeczków kiełbasy wiejskiej z żurku oczywiście żurek i jajko jest dla niej blee chleb to samo godzine po obiedzie dokończyła ranny grysik 150ml i do wieczora już nic wiecej nie udało mi się włożyć jej do ust przed spaniem wypiła 260ml grysiku jutro kolejny dzień z niejadkiem bo moja mała nic nie lubi żadnych owoców z warzyw je tylko ziemniaki pozdrowionka dla wszystkich mam małych niejadków

Gość gość
trzeba było nie uczyć jej jakiś grysików, tylko normalne jedzenie.

Gość gość
Wczoraj: - sniadanie: jajko sadzone, papryka - kilka paskow, pol kromki razowca z serem kozim - 2 sniadanie: jogurt naturalny z miodem - obiad: zupa bocwinkowa - mala miseczka, po 2 h: - mieso z kaczki w sosie, ziemniaki - podwieczorek: brzoskwinia - kolacja: tost z razowca z lososiem i warzywami.

Gość gość
A przedwczoraj: -sniadanie: 3 placki z jablkami - 2 sniadanie: platki zdrowy blonnik z mlekiem, cwiartka jablka - odbiad: zupa jarzynowa, piers z kurczaka w ziolach - podwieczorek: nbanan - kolacja: - pasztet domowy, pieczywo, papryka i ogorek

Gość mama małej niejadki
Masz racje powinnam jej dawac mleko modyfikowane z czego to w ogole robia pewno z samych naturalnych składników. Mała je grysik od kiedy skończyła 8 miesięcy wiec nie da się jej od tak oduczyć.