Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WIRUS POLICJA

Polecane posty

Gość gość

Witam, Wyskoczyło mi okienko "twoj komputer został zablokowany przez policje...", "potwierdz nawigację" probowalam zamknac to okno jednak sie nie dalo wiec normalnie wyłączyłam komputer. wiem ze to wirus, jednak po wlaczeniu kompa nic nie jest zablokowane, wszystko dziala jak nalezy. Myslicie ze moze cos jednak byc? Prosze dajcie znac

Gość gość
jesli okienko bylo na stronie, to nic sie nie stalo

Gość gość
tak mi sie wydaje ze na stronie takie podłużne po prostu jakby informacja/reklama

Gość gość
inaczej nic bym nie mogla zrobic w komputerze bo bylby zablokowany, prawda?

Gość gość
tam jest napisane poliZja, orzeł taki inny, i napisane kodeks kryminogenny nie wiem jak innni, ale ja o takim nie słyszałam a mam styczność z naukami prawnymi.I POLICJA NIGDY NIE KARZE TAK WPŁACAĆ KASY NA KONTO KU PRZESTRODZE!

Gość gość
cos takiego chyba bylo, nie zdazylam zobaczyc dokladnie bo wystraszylam sie i wylaczylam tylko masrtwie sie czy z kompem wszystko ok

Gość gość
wirus musi wejść do komputera przez zainstalowanie jakiegoś programu (razem z nim) najczęściej. a to tylko okienko się otworzyło w przeglądarce. normalnie wszystko powinno działać, łącznie z przeglądarką.

Gość gość
to raczej chodzi o to by ludzie wpłacali kase na podane konto bo jak nie to coś tam już nie pamiętam tez tomiałam

Gość gość
ale zablokowany miałeś komputer ze nic nie mogles zrobic? bo ja nie, tylko to okienko

Gość gość
nie może Ci zablokować kompa, czasem przy przeglądaniu jakieś dodatkowe okienko się otwiera, czy to do badań internetu ( nigdy nie wypełniam :)) czy jakieś inne, i tak samo to się otworzyło z treścią taką oszukańczą, ale komputerowi nic się nie stanie od tego.

Gość gość
dziękuję pięknie za informację :)

Gość Konifer
ja nawet wiem po jakich stronach chodziłas:)

Gość gość
ale inni piszą, że nic się nie działo a po paru dniach komuś wyczyścili konto i że należy toi usunąć :( już sama nie wiem

Gość gość
no ja to miałem i nic mi się nie stało, a nic nie usuwałem z komputera. Jak mogą wyczyścić konto, jak każdy przelew musisz potwierdzać sms-em lub kartą z kodów.

Gość gość
no też tak myślę ale wiesz człowiek się boi jak czyta o tym wirusie i woli się upewnić :/