Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy źle karmię moje 9 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość
Ok, dzięki. Bo jak sobie wyobrażam bezzębnego urwisa z.. kanapką w ręku.. :D

Gość gość
oj powiem ci że te bezzębne też sobie radzą nieźle :D podobno moja teściowa jak miała 5 miesięcy wrąbała cały serdelek, który ściągnęła mamie z talerzyka - uciućkała go dziąsłami bo zęba ani jednego jeszcze nie miała :D

Gość gość
spokojnie bezzębne niemowlaki radzą sobie z jedzeniem kawałków z tym, że karmione piersią mają mniej wrażliwą jamę ustną, bo jest lepiej przygotowana do jedzenia stałych posiłków. Mój maluch od 7 miesiąca jadł od miękkich warzyw typu brokuł, czy gotowanych jabłek po mięso ok. 8 miesiąca, nie mając ani jednego zęba.

Gość ninaninaninka
ja tez mam w schemacie, że całe jajko podajemy w 11 m. więc czy jajecznica lub parówka w 9 m. to nie przesada?

Gość gość
ja dałam córce na początku 9 m. z. kawałek gotowanej marchewki i malutki kawałeczek zeskrobała, zaczęła się dławić a na końcu zwymiotowała więc ja po prostu teraz bym się bała dać jej kanapkę z wędliną

Gość gggggggggjlkj
Kaszki mleczne? |Toż to dziecko samo sztuczne mleko pije :/ Mój ma 10 mcy i wyraźnie domaga się "dorosłego" jedzenia. Mm staram się dawać jak najmniej, teraz to już tylko rano i wieczorem.

Gość gość
ktoś tam napisał, że zupki to same płyny...zastanawiam się jak ta osoba gotuje zupki dla niemowlaka. Przecież miksuje sie warzywa z miesem/ rybą i dodaje troche wody w których gotowało sie warzywa. Takie zupyn sa gęste to smao gdy sie doda kaszę, makaron, ryz itp ięc gdzie tu sam płyn?

Gość sustty
29.05.2014 też się boję, ale tak będzie zawsze, nawet jak podasz jej pierwszy "stały" produkt za rok, dusi się bo nie zna, synek tez na początku się krztusił jedzeniem, ale od ok 9 mcy odstawił papki i wyciąga rączki po nasze jedzenie, wolę mu więc dać ziemniaczki i mięsko z obiadu, kawałek chleba z masełkiem.

Gość gość
nie dziwota, ze na ulicach tyle pulchnych maluszków widać

Gość fanka 124242
Autorko moja córka miała pierwszego zęba w wieku 11 mies, już duzo wcześniej podawalam jej ziemnaki od nas z obiadu, ugotowanego brokuła, ogórka kiszonego oczywiście ze środka. Takie dzieci naprawde dobrze sobie radzą mimo że nie mają zębów. Uważam że troche za dużo kasz i mleka i faktycznie dieta jest nudna. Nie trzymaj się sztywno schematu żywienia bo on się zmienia ciągle. A jak boisz się jej dać kanapke, to ukrusz kawałek chleba na to połóż troche wędlinki i niech zjada.

Gość gość
dajecie takim małym dzieciom ziemniaki itp gotowane z solą i przyprawami? czy to aby nie za wcześnie?