Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem zalamana postawa meza

Polecane posty

Gość gość

d ponad dziesieciu lst mieszkamy zagranica gdzie wynajdujemy mieszkanie gdzie nie mamy swojej pralki tylko jest publiczna w tgz piwnicy przerobionej na uzytek ludzi.ja cierpie z tego powodu ze musze uzywac pralki po kims ,tam jest 11 innych mieszkan.czesto dostawalam infekcje miejsc intymnych ze wzgledu co podejrzewam tych pralek.od lat walcze z mezem o to,prosze,placze i nic to nie skutkuje.zeby mniec swoja wlasna pralke musielibysmy sie wyprowadzic zaplacic troche wiecej ale miec swoja wlasna pralke.moj maz natomiast problemu nie widzi,jemu jest dobrze i jemu nie przeszkadza ta pralnia publiczna.mamy miesieczna coreczke ktorej wszystko piore recznie i swoje rzeczy tez.ostatnio znowu ponowilam rozmowe ze potrzebuje pralke znowu ze nie ma mowy o wyprowadzce tym razem wymyslil ze on mi bedzie pral tzn pomoze w tym aby recznie te rzeczy prac.ja juz jestem strasznie zmeczona ta walka o podstawowe rzeczy.poradzcie mi prosze jak zyc?

Gość gość
A nie mozecie kupic prslki w tym mieszkaniu?

Gość gość
A nie mozecie kupic prslki w tym mieszkaniu? Moze pierz rzeczy w wyzszych temp tj np 60 st i potem prasuj zelazkorm zeby ubic ewentualne bskterie?

Gość gość
A nie mozecie kupic prslki w tym mieszkaniu? Moze pierz rzeczy w wyzszych temp tj np 60 st i potem prasuj zelazkorm zeby ubic ewentualne bskterie?

Gość gość
Pierz w wyzszych tem i prasuj wszystko potem zelazkiem. Ps cEmu w tym mieszk. Nie mozecie miec swojej pralki?

Gość gość
a tak podobno cudownie jest za tą granicą na pralkę was nie stać?

Gość gość
zmienić męża egoiste na innego

Gość gość
a tam gdzie mieszkacie nie mozeciec podpiac pralki? w czym jest problem? może jeśli nie ma instalacji i nie mozecice zrobić to kupcie jakiś substytut jakas franie?

Gość gość
a tam gdzie mieszkacie nie mozeciec podpiac pralki? w czym jest problem? może jeśli nie ma instalacji i nie mozecice zrobić to kupcie jakiś substytut jakas franie?

Gość gość
Jaki jest cel mieszkania za granica skoro warunki gorsze niż w Polsce?

Gość gość
Nie mozemy podpiac swojej wlasnie.tam w tej starej pralce nie ma opcji goraca tzn jest ale z bojlera leci tylko ciepla:(

Gość gość
Nie mozemy podpiac swojej wlasnie.tam w tej starej pralce nie ma opcji goraca tzn jest ale z bojlera leci tylko ciepla:(

Gość gość
Nie ma podlaczenia na swoja wlasna pralke.

Gość gość
W USA to norma, że pralnie są publiczne, a jakoś nie ma wysypu infekcji. Zadbaj może o higienę lub idź do lekarza.

Gość gość
Nie ma podlaczenia na swoja wlasna pralke.

Gość gość
W USA to norma, że pralnie są publiczne, a jakoś nie ma wysypu infekcji. Zadbaj może o higienę lub idź do lekarza.

Gość gość
Ale mnie to obrzydza.

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Pralka przecież potrzebuje tylko być podłączona do gniazdka z prądem i jakiś odpływ wody, mozna wąż wsadzić do wanny/zlewu wiec w czym jest problem , nie macie w domu gniazdek czy wanny ? Bo nie rozumiem czemu nie macie możliwości podłączyć pralki w domu ? Pobór wody też można podłączyć pod zlew wiec naprawdę nie rozumiem. Ewentualnie kup pralkę ze swoich pieniędzy i poproś fachowca o podłączenie i po sprawie. Bądź też samodzielna a nie zyj na łasce męża. Też bym się brzydzila prac w pralce po kimś obcym

Gość gość
Gdzie wy mieszkacie w jakims hostelu czy co?A kuchnie macie?Czy wspolna?Jesli macie to moze tam sie da podlaczyc pralke.

Gość gość
Tak poza tym pralka bierze zimna wode i sama ja podgrzewa wiec to ze macie bojler nie ma znaczenia

Gość gość
Ale ponad 10 lat ci to nie przeszkadzało, ponad 10 lat i mieszkacie tak byle jak bo dla mnie to byle jak ,trzeba sie dobrze czuc w mieszkaniu i miec wszelkie udogodnosci ,bo takowa pralka jest ja ,ja bym dawna poszla gdzie indziej mieszkac a nie prac swoje ubrania po o kims w pralce . nie wiem pierz recznie ale jaka suszarkę mozecie kupic chyba do mieszkania do tego odplywu nie potrzeba .

Gość gość
ludzie co to za patologia? Gdzie wy mieszkacie, w nowosybirsku?

Gość gość
Tak sie niestety zyje w usa!

Gość gość
Nie ma takiej mozliwosci zeby miec pralke swoja wlasna w mieszkaniu.ja pracowalam przez ten caly czas tylko teraz od 3 miesiecy nie pracuje ze wzgledu na mala.jestem zalamana prosze napiszcie mi czy walczenie z wlasnym mezem o pralke od 10 lat to jest cos normalnego????

Gość gość
Maz nie chce wydawac tych extra pieniedzy zeby dac mi to co chce,on trzyma finanse.

Gość gość
A g***o prawda ze tak w Stanach sie zyje bez pralki w mieszkaniu.

Gość gość
Jeżeli masz do kogo wrócić do Polski, to postaw mężowi warunek, że albo się wyprowadzacie i będziecie żyć w ludzkich warunkach, albo jedziesz z córką do rodziców. Na pewno nie jest to normalne, że mąż ma gdzieś Twoje zdanie.

Gość gość
Ja pierdziele ze ty sie musisz meza prosic o pralke?! Zenada ja jak bym potrzebowapa pralke czy zmywarke to ide do sklepu kupuje place za dowóz a potem wzywam fachowca niech mi podłaczy a meza o nic nie pytam! Ale to frzeba pracowac i miec swoja kase a nie byc zaleźnà od męza. Normalnie źli

Gość gość
no sorry, ale wy w jakichś slumsach mieszkacie spędziłam w Stanach dwa lata (Floryda) i nie jest to do pomyślenia, żeby nie mieć pralki!!! Jesteście tam nielegalnie?