Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysia17

Spóźniający się okres...

Polecane posty

mam 17 lat jakos dzien przed rozpoczeciem dni plodnych kochalam sie z chlopakiem to bylo gdzies 3 tygodnie temu teraz spoznia mi sie okres juz 4 dni. czuje sie tragicznie wszystko tam w srodku mnie boli, do tego puchne , dostalam cisnienia i wysypalo mnie na buzi jak zawsze przed okresem, powiedzcie co mam zrobic slabo mi ciagle i probowalam juz goracej kompieli, herbaty z czarnej malwy ale to nic nie daje...a watpie ze jestem w ciazy bo nie mialabym tych wszystkich objawow ktore wyzej wypisalam (one powtarzaja sie co miesiac)

Gość gość
u mnie w obu ciążach wszystko wyglądało jak na okres ale on nie nadszedł. Zrób test koniecznie.

no dobrze tylko od babci dowiedzialam sie chwile temu ze ona tez tak miala...i w ciazy nie byla...

Gość gość
A nie wiesz o tym że każdy ma inaczej i wcale nie musi być tak jak miała babcia czy ktoś inny. Zróbże ten test to się dowiesz. Współżyłaś więc mogłaś zajść w ciążę.

Gość gość
seks był bez zabezpieczenia?

z zabezpieczeniem tylko dziwnym trafem gumka sie zsunela...ale pozniej przemylam moze to glupie ale spirytusem...nie wiem co mam robic...nie chce miec teraz dziecka...

Gość gość
A co ma do tego spirytus? Płukałaś sobie pochwę spirytusem czy jak?

tak zeby pozbyc sie nasienia choc watpie ze tam sie dostalo...

Gość gość
buhahaha, spirytus jako środek antykoncepcyjny- no tego jeszcze nie słyszałam

Gość gość
Poważnie nalałaś sobie spirytusu do środka? Poważna jesteś?

widze madry ten portal...jesli moge to prosze o powazne odpowiedzi...mi nie jest do smiechu,,,

Gość gość
a ty mądra jesteś????????? zrób test, to będziesz wiedziała, a nie się kretynko spirytusem polewasz

Gość kokoko4444
no poważna to ty nie jesteś kochana

Gość gość
A na jakie odpowiedzi czekałaś? Napisałam ci już że to może być ciąża. Zrób test a potem będzie wiadomo co i jak. Spirytus to nie rozwiązanie. Jeśli sperma dostała się do pochwy to twoje płukanie po fakcie i tak nic nie dało. Zrób test i wyjaśnij sprawę.

Mimo, że w niedługim czasie będziesz już pewna, że za 9 miesięcy zostaniesz mamą, warto od samego początku zacząć obserwować swoje ciało, które może nam powiedzieć prawdę o tym, że rzeczywiście jesteś w ciąży. Po kilku dniach od zapłodnienia, twój organizm może pokazywać Tobie, że jesteś w ciąży. Od samego początku twoich podejrzeń o tym, że mogłaś zajść w ciążę, zacznij zażywać kwas foliowy, gdyż jest to bardzo ważny element wpływający na układ nerwowy płodu. Sygnały jakie otrzymujesz w czasie zbliżającej się miesiączki mogą tak samo pokazywać tobie, że jesteś w ciąży. Na samym początku Twoje piersi staną się nieco większe, twardsze oraz wrażliwe nawet na najmniejszy dotyk. Ze względu na fakt, iż piersi w tym czasie ulegają powiększeniu, możesz w tym czasie odczuwać mrowienie, które wpływa na powiększanie się piersi. Tak samo badania ginekologiczne, których wynikiem badań może być rozpulchnienie szyjki macicy, ten element również jest objawem miesiączki. Jednym z podstawowych symptomów zapłodnienia jest brak miesiączki. Nie można również zapomnieć, że data miesiączkowania może się przesunąć lub zatrzymać z powodu np. stresu czy niewłaściwej diety. Dodatkowo można również stwierdzić zupełnie odwroty symptom jakim jest miesiączkowanie przez pierwsze miesiące ciąże. Jeden jak i drugi objaw jest objawem naturalnym.

Gość gość
pita smierdzi strasznie