Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blizna po cesarce

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czy blizna po cesarce jest strasznie szpecąca? Mam planowaną ze względu na dużą wadę wzroku ale szczerze to się boję, jak ja będę w ogóle potem wyglądać :(

Mojej nie widac :-) Jest tak nisko, ze nowy ginekolog kiedys jej nie zauwazyl i myslal, ze rodzilam SN :-)

Gość gość
Moja jest cienka, ponizej linii majtek.

Gość gość
Jestem po dwóch cesarkach. Blizna jest cieniutka i blada, pod linią majtek. Także w ogóle jej nie widać. U mnie zbladła po 6 miesiącach. Zarówno po jednym jak i drugim cc.

Gość gość
Ależ piękna blizna! O ile można to w takich kategoriach postrzegać ;) ale naprawdę jestem pod wrażeniem ;)

Gość gość
Dziękuję :) Można powiedzieć, że jestem z niej dumna, bo dzięki temu mam zdrowe i żywe dziecko ;)

Gość fridarnia
te obecne blizny to już nie te pionowe krechy z ery naszych matek. Nikt nie da Ci gwarancji, że będzie tak śliczna jak na fotce powyżej, ale jej umiejscowienie sprawia, że nie jest szpecąca dla osób nie widujących Cię nago. Moja jest na linii włosków i na razie bardziej zdradza mnie fałdka pociążowego brzuszka. Możesz też wpływać na jakość blizny - smarowanie kremami i ew. laserowym usuwaniem blizny (czy jakoś tak - nie pamiętam szczegółów).

Gość gość
Wow, nie sądziłam, że ta blizna może być taka cieniutka! I jest dość krótka, da się przez nią wyjąć dziecko? :D Dzięki za pocieszenie! Jeśli moja będzie chociaż w połowie taka, jak ze zdjęcia, to będę się cieszyć

Gość gość
Nooo, teraz to blizny eleganckie. Dla porównania moja babcia ma bliznę od pępka po spojenie, zaszywana na okrętkę. Późniejsi lekarze ją badający mówili, że chyba jakiś rzeźnik ją zszywał. Jak zobaczyła moją to aż zaniemówiła. Cienka, niewidoczna, naprawdę dobra robota.

Gość autorka gość
Mnie 15 lat temu oszpecono blizną od pępka do spojenia a póżniej zrobiono to jeszcze dwa razy :p , jestem po trzech cesarkach. Okropnie to wygląda , chociaż ja z tego powodu nie czuję się żle . Kostiumy kąpielowe wybieram jednoczęściowe. Wiadomo że na co dzień nie chodzę z wywalonym brzuchem , więc nie mam z tego powodu kompleksów.

Też bałam się,że blizna mi się rozejdzie i bedę miała np bliznowce jednak jest niemal nie widoczna. Ja swoją zapobiegawczo opatrywałam plastrami Sutricon (http://www.sutricon.pl/). Zresztą sama znasz swoje ciało, na pewno masz gdzies jakąś bliznę, zobacz jak ona wygląda, nie które osoby mają predyspozycje do przerastania blizn.