Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1213

Spanie na brzuszku

Polecane posty

Gość gość1213

Cześć Moj 1,5 miesięczny synek, woli spać na brzuszku, zapewne z racji bólów brzuszka, ponieważ gdy SPI na plecach co chwilke się budzi, a na brzuchu SPI nawet 3 godziny. W ciągu dnia mogę go kontrolowac, ale na noc boje się go zostawic w tej pozycji i nasze noce SA nie przesłane. Dźwiga i obraca główkę na strony jest silny. Czy któraś z was została maluszka w nocy na brzuszku ? Slyszalam ze SA jakieś ,,podkłady,, zęby dziecko się nie udusilo. ?

Gość w diably z kafe
Podobno ukladanie dzieci na brzuszku do spania jest ryzykowne i niezdrowe dla kręgosłupa, ale.... Moja córka miala ten sam problem mam Twój synek, wręcz nie potrafiła zasnąć w innej pozycji. Spala wiec tak, ale zawsze bez poduszki. Do dziś, a ma już 27 lat, tak zasypia.

Gość exdebillmobillny
Spokojne, raczej sie nie udusi, zabierz mu tylko poduszke, ewentualnie daj jakas bardzo plaska, ale najlepiej bez.

Gość gość1213
W diabły z Kate. Ale czy tez zostawialas na noc dziecko śpiące na brzuchu ? Niby nie zdrowe na kręgosłup a wszędzie mówią zeby jak najczęściej kłaść dziecko na brzuchu. Teraz jest nagonka na ta śmierć lozeczkowa żeby nie zostawiać w tej pozycji, ale przecież skoro sam dźwiga główkę to chyba nowe powinno się nic stać.

Gość gość
Mój spał na brzuszku i nie rozumiem problem kiedyś taka pozycję polecano i to całkiem niedawno dziecko nie powinno spać na poduszce tylko na płaskim

Gość GuestFromJuKej
Moj synek na poczatku zasypial bez problemu na plecach, ale po okolo 1,5 miesiaca zauwazylismy ze jego glowka zrobila sie strasznie plaska z tylu. Zaczelismy wiec klasc go na drzemki w ciagu dnia na brzuszku. Na poczatku byla walka, przewracalismy go jak juz "odplywal" a z czasem to spanie na brzuchu tak polubil ze nie chial juz spac w nocy na plecach. Bardzo sie balam go tak zostawiac ale nie mialam wyjscia bo inaczej ani on ani my nie spalismy. Po tygodniu kupilam angelcare monitor oddechu i poczulam mega ulge. Spie i nie musze sie martwic o malego. Dzis ma prawie 7 miesiecy i dalej spi tylko na brzuszku:)