Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje szczepienionka 6w1

Polecane posty

Gość gość

Ile kosztuje jedna dawka szczepionki 6w1? Ceny są stale ? Bez pneumo i rota. Sama jedna dawka ile placiliscie ?

Gość Lionelkiiii
U mnie 210 zł.

Weź nie wstrzykuj dziecku tego syfu. Jak juz chcesz szczepić to szczep pojedynczymi.

Gość opi267
Ja placilam 190 zl w przychodni. I te pojedyncze to niby nie syf? Trzy uklucia i jeszcze wieksza dawka plynow - ja jednak podziekuje

Gość mama 222222222
210, ja kupiłam, bo nie chciałam, żeby moje dziecko było 3 razy kłute. Trójke starszych też szczepiłam tymi szczepionkami i jest ok.

W skojarzonych jest wiecej syfu, bo trzeba jakoś te szczepionki połączyć. Ale jak chcecie, wasze dzieci nie moja sprawa. Ale przeczytajcie chociaz ulotki szczepionki, dowiedzcie się Ci szykujecie wstrzykujecie własnym dzieciom a nie ślepo wierzycie lekarzom.

Gość gość
Lois czy czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie za trudne ? Wez nie kadz bo jak slusznie napisałaś moje dziecko moja sprawa. A pytam bo na jednym wątku ktoras napisala ze700zl jedna dawka ...? U nas tez 210zl za 1 dawke

Gość opi267
Lois, owszem przeczytalam ulotke, dodtakowo przeczytalam u.otki tych trzech refundowanych i wiesz co? Dokladnie to samo, tyle ze po przeliczeniu w tych trzech dziecko dostaje wiecej plynu, a co za tym idzie wiecej konserwantow, itp. I z tego co wiedze autoeka pytala o cene, a nie opinie na temat szczepionki. Zaraz oczywiscie ktos wrzuci link - stopnop czy zacytuje slowa wszechwiedzacej profesor majewskiej... szkoda gadac z wami naprawde

Gość jjkl
ja płaciłam w połowie maja 240 zł...

Gość gość
190zł w Łodzi

Gość gość
180 warszawa. Zawsze mozesz zapytac w aptecd jaka cena i jezeli nizsza niz w pezychodni popros o recepte.

Gość gość
Jak cię stać, to szczep skojarzoną! Co to za idiotka ta Lois! Ludzie, czytajcie ulotki. W skojarzonej jest mniej substancji pomocniczych, a jedno ukłucie to również 3 razy mniejsze ryzyko odczynów poszczepiennych w miejscu podania! Co też ludzie nie wymyślą, żeby usprawiedliwić oszczędności na dziecku :/

Gość gość
Ja płaciłam 190 zł.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
matko kochana 6w jednym to jakas masakra jest sobie tyle swinstwa na raz wstrzyknij i zobaczymy jak bedziesz sie czula jesli w ogole przezyjesz dziecka ci nie szkoda?

Gość gość
ceny stałe nie są. 6w1 to masakra dla biedoty której nie stać, no ale trzeba jakoś sobie wmówić, że lepsze pojedyncze, żeby nie mieć wyrzutów sumienia :) U nas cena stała nie jest. Z tym, że ja kupowałam zawsze z rota, na roczek masz darmową szczepionkę. Ja płaciłam 200-300 zł. Ale jak masz więcej jak jedną aptekę u siebie w mieście (u nas nie ma możliwości zakupu w przychodni) to weź w ładną pogodę wózek i się przejdź popytaj :) Ja miałam takie szczęście, że koleżanka urodziła 2 tygodnie wcześniej i ona zrobiła rundkę po aptekach i mi powiedziała gdzie najtaniej :)

Gość gość
Napisałam 200-300 zł bo razem z rota płaciłam zawsze ok 500-600 zł i ja zaczęłam wykupować rok temu :) i teraz dopiero idę kupić w czerwcu :)

Gość gość
nikt rownoczesnie nie choruje na 6 chorob bogate mamusie, dobra rade dostalyscie wyżej-jesli szczepić to standarodowo pojedyńczo, co zrobicie wasza sprawa.

Gość gość
W tamtym roku kosztowała 120 zł. Jedna dawka.

Gość gość
gościu z 12:17 nie szczepisz to co tu robisz? nie stać cię to do roboty!

Gość wiklinowa panna
Te pojedyncze szczepionki to 3 wkłucia i 6 choróc. zczepionka p/błonicy, tężcowi, dyfterytowi to też szczepionka skojarzona, zawiera 3 "choroby" a oprócz nich tiomersal. sprawdzice skład Szczepienie 6 w 1 go nie zawiera, poza tym mniej płynu mnie konserwantów. NIGDZIE w Eu nie szczepi się dzieci pjedynczymi, tylko w biednej PL. Dlaczego? Bo pojedyncze są tańsze. Czytajcie po prostu składy i tyle.

Gość gość
a szczepicie sobie:D nikogo wasze dzieci nie obchodza

Gość gość
moim zdaniem nalezy szczepic tak jak wczesniej sie szczepilo a nie jakimis wynalazkami 10 w 1 bo cholera wie czy to sprawdzone,swoja droga koncepcja z nie chorowaniem na wiele chorob na raz jest sensowna, a wy chcecie wczepiac martwe zalązki chorob dzieciom rownoczesnie:o jak dla mnie to dziwne

Gość gość
Przeczytałaś ze pojedyncze to też skojarzone? CZy niekonoecznie/