Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7tydzien ciazy a zarodka brak

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny mam problem. Jest w 7tyg ciazy dzisiaj bglam na USG i okazalo się ze nie mam zarodka przy becie prawie 30tys. Co to może znaczyć? Puste jajo plodowe? Lekarz kazal przyjsc za tydzień i wtedy zobaczymy czy cos się pojawilo czy nie:-( strasznie się boje

Gość jjkl
szczerze mówiąc nie jest dobrze...no ale koro lekarz powiedział, że jeszcze może się pojawić, to wie co mówi :)

Gość gość
Moim zdaniem to nie wróży dobrze -tak wysoka beta a brak zarodka. A pęcherzyk ile miał?

Gość gość
Widzialam tylko cialko zolte. Nie powiedzial mi ile pęcherzyk ma

Gość gość
już powinno bic serduszko w tym tygodniu

Nie denerwuj sie jeszcze. Ja tez nie mialam widocznego zarodka, bete o wiele nizsza, powtarzalam co 48h i przyrost MALAL. 2 lekarzy kazalo przygotowac sie na najgorsze, a gdy przyszlam po tygodniu potwierdzic puste jajo/obumarcie zarodka, to bilo mu serduszko :-) Dzisiaj koncze 20tyg. Badania prenatalne wyszly super i Dzidzia kopie :-)

Gość gość
A kiedy robiłaś betę? Może trzeba zrobić kolejną w celu sprawdzenia czy rośnie. Kiedy miałaś ost. okres?

Gość gość
"Kolejnym krokiem przyszłej mamy jest wizyta u ginekologa i badanie ultrasonograficzne. Wykaże ono pęcherzyk ciążowy przy wartości beta-HCG 1500 mIU/ml, zaś zarodek z widoczną akcją serca przy wartości 6000-7000 mIU/ml. W przełożeniu na tygodnie ciąży, które liczymy od 1 dnia ostatniej miesiączki, pęcherzyk ciążowy będzie widoczny w jamie macicy powyżej 4 tygodnia ciąży, a zarodek z widoczną akcją serca powyżej 6 tygodnia ciąży." Niestety ale nie wygląda to dobrze. :(

Autorko u mnie przy niecalych 10tys. bety nie bylo nadal widac zarodka. Dopiero 4 dni pozniej, gdy beta byla ponad 14tys. Badz dobrej mysli, ja wiem, ze jest ciezko, ja tez czytalam internet i wariowalam. To cud, ze z tego wyszlismy, a raczej ze dziecko dalo rade, ale skoro sie nam udalo, to Ty tez masz szanse! Pamietaj, co Ci grozi, ale badz dobrej mysli!!!

Gość gość
Ale jest zasadnicza róznica między twoimi 10tys. a 30tys. Moim zdaniem jedyne co wchodzi w grę to przedpotopowy sprzęt ginekologa. Może wybierz się do innego gabinetu.

Gość missssiolinka
kochana poczekaj jeszcze do nastepenj wizyty jeśli beta będzie przyrastać ok dwukrotnie co 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale jak nie daj boze mało przyrosnie lub spadnie to jest zle, glowa do góry :) daj znac co i jak :)

Ale ja tez bylam w 7tyg, potem w 8, beta malala, a jednak wszystko sie dobrze skonczylo, wiec niech dziewczyna jest dobrej mysli, bo stres jej teraz nie sluzy! Ja tak samo kwalifikowalam sie juz do bijacego serduszka i z wieku ciazy, i z bety, a jednak bylismy po prostu wyjatkowi. Nie mowie, ze u Autorki tez tak bedzie, ale skoro jestem zywym, piszacym przykladem, ze tak bywa, to powinna ona jak najdluzej wierzyc, bo wiara czyni cuda.

Ale ja tez bylam w 7tyg, potem w 8, beta malala, a jednak wszystko sie dobrze skonczylo, wiec niech dziewczyna jest dobrej mysli, bo stres jej teraz nie sluzy! Ja tak samo kwalifikowalam sie juz do bijacego serduszka i z wieku ciazy, i z bety, a jednak bylismy po prostu wyjatkowi. Nie mowie, ze u Autorki tez tak bedzie, ale skoro jestem zywym, piszacym przykladem, ze tak bywa, to powinna ona jak najdluzej wierzyc, bo wiara czyni cuda.

Gość gość
Cykle mam mniej więcej 30dniowe. Bete robilam wczoraj. Jestem dobrej myśli. Muszę czekać tydzień jeszcze :-(

Gość gość
co do twojego spadku bety to jest wyjaśnienie: " Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży."

Gość gość
A sprzęt u lekarza jest konkretny czy nie? Ja miałam przesuniętą owulację o 2tyg. ale wtedy bety nie robiłam więc nie wiem jaka była. W każdym razie wg om był to 8tc. a na usg wyszedł 6t4d -jednak zarodek z akcją serca był widoczny. A w którym dniu cyklu robiłaś tą betę? Zrób sobie jutro kolejne badanie.

Ciaza blizniacza zostala u mnie wykluczona, bo tez o tym pomyslalam. Takze po prostu taka uroda moja lub mojego dziecka, ze przy bardzo niskim przyroscie bety jednak mamy sie swietnie. Ale nie o tym byl temat. Nie mialam widocznego nawet zarodka, a po tygodniu bilo serduszko. Plod nadgonil swoj rozmiar i odpowiada teraz wielkoscia tygodniowi ciazy z OM. Jestem zapewne jednym z nielicznych takich przypadkow, ale skoro tak sie zdarza, to dziewczyne trzeba wesprzec i niech ma nadzieje. Jesli jest zle, to pisanie jej o tym i jej tydzien caly w nerwach tego i tak nie zmieni. Przezylam taki tydzien i w zyciu nie czulam sie okrutniej, wiec nie ma co jej dodatkowo gwozdzi do trumny przybijac. Autorko, robilam 3 bety i bylam u 2 lekarzy (na NFZ i prywatnie) - wszystko wskazywalo, ze ta ciaźa nie ma szans, a jednak pokonalismy reguly i rosniemy po tak niestatystycznym poczatku. Badz dobrej mysli!

Gość gość
Cóż, autorka ma dwa wyjścia: 1. powtórzyć betę albo pójść na usg do innego gina 2. czekać. Czas pokaże co będzie.

Ja w betę nie wierzę. Nie raz przez nią płakałam, raz (po 4 latach starań o ciążę) dostałam wynik 2000 -radość trwała krótko, następnego dnia poniżej 1... (błąd laboratorium) Następnym razem w poniedziałek beta 790 a w środę 21000 (przyrost 26 krotny zamiast "książkowego" 60 procent) - dostałam ataku histerii, naczytałam się o zespole Downa, zaśniadzie groniastym :( a synek ma już 10 miesięcy :)

Gość bkt
ja przy ostatniej ciąży poszłam w 7 tyg żeby już było coś widać a tu lipa bo zarodka jeszcze nie było... dziś mały ma 1,5 roku:) przy tak wczesnej fazie nie można przekreślać wszystkiego tylko dlatego że coś odbiega od norm:) trzymam kciuki:)

Gość gość
A błąd w lab. to może być swoją drogą. Tam też są tylko ludzie.

Gość gość
Powinnaś powtórzyć usg u innego lekarza

Gość gość
Powtórz bete i idz do innego lekarza z wynikami

Gość missssiolinka
ciekawe jak tam autorka????????????