Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

38tc ciazy

Polecane posty

Gość gość

Które z was urodziły w 38 tygodniu ciąży? Właśnie go zaczynam dzis w nocy miałam kilka nieregularnych skurczy, brzuszek opadł nie miałam jeszcze badan na paciorkowce i jeśli zaczelabym rodzic to mówić w szpitalu że jeszcze nie miałam ich przeprowadzonych ? Bardzo się stresuje tym wszystkim

Gość jjkl
ok. 35 tygodnia powinnaś już mieć badanie na paciorkowca zrobione ;). no ale nie ma co się tym martwić, najwyżej dostaniesz antybiotyk przed porodem na wszelki wypadek...zresztą wiesz jeszcze nie wiadomo kiedy urodzisz ;)

Gość gość
U mnie dziewczyny które nie miał badania na paciorkowca też profilaktycznie dostawały antybiotyk. A trochę późno chcesz je robić,u mnie na wynik czekałam tydzień

Gość gosccccccccc
No nie wiedziałam o tym wcześniej właśnie :-( dlatego teraz się martwię, myślałam ze gin wie jakie badania trzeba robić i mi je wszystkie zrobi :-/ tym bardziej ze od początku ciąży mam wizytę co dwa tygodnie i takie jak cytologia itp robił sam...

Gość jjkl
powinien ci powiedzieć, bo to jest akurat ważne oprócz karty ciąży przy przyjmowaniu na porodową chcą właśnie ten papier z wynikiem, a i chyba grupa krwi...

Gość gość
Grupę krwi mam wpiera do karty ciąży , w środę mam wizytę to mu o tym powiem mam nadzieje ze do tego czasu nie urodze ...

Gość gość
Nie każdy lekarz zleca badanie na paciorkowca ja w poprzednich dwóch ciążach nie miałam, na porodówce też o nie nie pytano. Wpisana grupa krwi do książeczki nie wystarcza trzeba mieć wynik z labolatorium wtedy jest wiarygodny

Gość gość
ja miałam cesarkę w 35tc, z tego co wiem to jest tak: jeśli miałaś MUSISZ mieć wynik ze sobą, jeśli go nie pokażesz to jesteś traktowana jakbyś nie miała robionego badania, czyli jakbyś była chora na paciorkowca :]

Gość gość
Nie rodzi się tak łatwo i szybko:) to są skurcze przepowiadajace mogą trwać 2 tygodnie