Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakies paskudztwo na tarasie...

Polecane posty

Gość gość

Na parapetach, scianach i tarasie od poludniowej strony mam mnostwo malych czerwonych pajaczkow, jest ich pelno, jak je rozkwasze to zostaje czerwona plamka. Sa takie tyćkie a zapieprzaja jak motorki.. co to jest i jak sie tego pozbyc?

Gość rzalkropkapl
Są takie bardzo małe? Niewidoczne gołym okiem? Takie są wszędzie, tym bardziej na dworze. Nie wiem, jak się ich pozbyć, ale nie są one szkodliwe.

Gość gość co pozdrawia
nie są szkodliwe póki nie urosną..........

Gość gość
Golym okiem je widac, moze nie pod nogami ale na parapecie widze jak zapieprzaja... Nie wiem co to jest, moga byc nieszkodliwe, ale sa uciazliwe. Laza po meblach ogrodowych, siadziesz, porogniatasz tylkiem ehh... :O

Gość gość
Moze jakies psikadło ?

Gość Gość z daleka
To są czerwone roztocza. Możesz popsikać lakierem do włosów, albo popsikać preparatem do trawy na szkodniki. Zapytaj w sklepie jaki mają na nie premarat. Gdy byłam mała, nazywano sercem Jezusa :-)

Gość gość
No ok ale to nie zlikwiduje zrodla :/ Nie wie ktos gdzie to moze ma 'baze' ? :P

Gość gość
Chyba lubi sloenczne miejsca, na innych parapetach tego nie mam, tylko od południa.

Gość gość
Ich "baza" to rośliny lub trawa. Popsikasz preparatem na trawę i rośliny to znikną. Poczytaj o nich aby się dowiedzieć kiedy jest nastosowniejsza pora w roku. Albo przejdź się do sklepu gdzie sprzedają rośliny etc. i tam zapytaj.

Gość gość
No wlasnie mieszkam za granica wiec nie zapytam co to jest :) Nawet nie wiem jak to sie po poslku nazywa..... Ktos zna moze bardzo dokladna nazwe? A trawy nie mam, bo mam taras. Roslinek w doniczkach na tarasie kilka, ale wydaje mi sie ze one tu sa od zawsze, bo zanim sie wprowadzilam, nie mialam nic, zero roslinek, zimy w tym roku nie bylo, tylko mrozy czasem wiec widzialam ze łazi to tołajstwo ciagle.

Gość gośćfefef
To przędziorki. Można w necie znaleźć jak się ich pozbyć.

Gość gość
fuj, ja się brzydzę wszelkim robactwem, więc od razu bym coś zrobiła zeby tego się pozbyć, bo dziś na tarasie a jutro coś w domu znajdziesz. Znalazłam fimę http://ekodeded.pl/oferta/ która zajmuje się usuwaniem robactwa, więc chyba skorzystam, żeby przed zimą zrobić porządki.