Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kp a mm jak przejsc bez traumy dla dziecka i siebie prosze o porady kochane

Polecane posty

Gość gość

Wiec tak syn ma skończone 6m myślałam nad odstawieniem go no ale jak to zrobić?? Wiem coraz rzadziej karmic i dawać mm ale chyba ja nie potrafie tego zrobic bo sobie nie wyobtazam psychiczne ale fizycznie bym chciała.jak to zrobiliście w nocy? Spie z małym jak sie budzi podłącza się praktycznie automatycznie on je a ja zasypiam wiec praktycznie sie nie wubudzamy bo mleczko na czas a ja nie wstaje..nie odbijam go w nocy,nie ulewa i jak to zrobic z mm bo przeraża mnie wydawanie robienie mleks placz glodnego dziecka no mozna przygotować wodę w termosie ale jak z karmieniem na lezaco czy na rękach odbijac? Maly ma delikatny sen czesto jakis ruch szelest i sie wierci wybudza i nir wiem czy to wazne nie przepada za smokiem,prosze o rady doświadczone mamy

Gość gość
Przepraszam za literówki-pisze z telefonu

Gość gość
istnieje jeszcze coś takiego jak podgrzewacz do butelek

Gość gość
to moze w nocy podawaj jeszcze piers a w dzien bardziej butla + zupki, deserki, laktacja powinna się zmniejszyć ale nie zaniknąć, możesz tak jeszcze pokarmić z 2 miesiące, czmeu nie? a nie mozesz dawać na noc jakiejś kaszki - żeby ci przesypiał noc? mój jak miał 4 miechy przesypiał noc bo oprócz piersi podawałam na noc własnie kaszki.

Moja córka jest na mm od kiedy skończy la tydzień. I szczerze powiem, ze jakoś nie widzialam problemu z przygotowaniem mleka, zajmowali mi to maks minute nawet w nocy. Wieczorem wszystko przygotowane, woda w butelce w podgrzewaczu, wystarczylo w sypać wymieszać i tyle. Karmilam najpierw na rekach, a od bodajże 3 miesiąca na poduszce. Nie odbijalam, córka nie miala nigdy kolki, nie ulewała. Poza tym spala od poczatku w swoim lozeczku

Gość gość
Ale jaka kaszka? Z butli?? Bo w nocy budzi sie ciagle co 2 h vzasem co 3 ale czesciej co 2 czesto co 1 masakra dlatego z nim spie bo nie dałabym rady, z jednej strony chce dac juz mm a z drugiej mi tak szkoda nie wiem czy ktoras rozumie takie dziwne uczucie niby chcesz sie uwolnic s cos poddwiadomie ci mowi a dlaczego przeciez tak jest wygoddnie w domu na miescie zawsze jedzenie jest.. a z drugiej strony wypilabym piwko xaszalala

Gość gość
jak przerzucisz się na butlę, to prześpisz kilka godzin w nocy, bo zwyczajnie jest bardziej sycąca

Autorko Może w ciągu dnia podawaj mu piers, a na noc mm zagęszczone początkowo kleikiem np Nestle ( my zaczynalismy od niego) a z czasem z kaszką ( tak z butli, moja córka do dzisiaj wieczorem pije kaszkę z butli a ma 19 miesięcy). A mm tez jest wygodne na mieście uwierz :) jestem mama dwójki butelkowych dzieci ( córka od kiedy skończy la tydzień, syn 2 miesiące)