Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie butlą w nocy

Polecane posty

Gość gość

jakie macie patenty, żeby szybko przygotować butelkę mleka i nie obudzić całego domu?dziś chyba będzie mój debiut, więc proszę o radyusmiech.gif

Gość gość
mam podgrzewacz do butelek na stoliku nocnym

Gość gość
Ja używałam termosa, ciepła woda taka akurat w termosa,obok miarka ile tej wody dać a w butelce odmoerzone mleko.był okres ze miałam trzy butle przygotowane:)

Ja mialam przygotowane 2 butelki, jedna w podgrzewaczu druga w pojemniku termicznym do butelek. Woda cieplna, wsypywalam tylko mleko, mieszalam i juz. Calosc zajmowala niespelna minute wiec mloda nie budzi la cale go domu :)

Gość gość
jeszcze pytanie, budzicie w nocy co 4 godz na jedzenie, czy czekacie jak samo zgłodnieje?

Gość gość
ja na poczatku uzywalam podgrzewacza, ale przy wiekszej ilosci mleka 120ml i wiecej, trwalo to za dlugo. Teraz przerzucilam sie na termos i jest super szybko. 30 sek i mleko zrobione :)

Gość gość
W butelce połowa zimnej wody, druga połowa dolana z termosu, wsypuję mleko wcześniej odmierzone z pojemnika. 15 sekund :D

Gość gość
ja budziłam dziecko co 4 godziny przez pierwsze 1,5 miesiąca. Potem sobie odpuściłam, bo mała ładnie przybierała na wadze. Co do butli, nie wypowiem się, bo karmię piersią.

Gość gość
Ja trzymalam wode w podgrzewaczu i jak maly kwekal to bralam ja,sypalam odmierzony wczesniej proszek,mieszalam i gotowe. Pare sekund to zajmowalo. W zadne odmierzania sie nie bawilam bo nie raz zdarzalo mi sie,ze nie wiedzialam czy w koncu dobrze wsypalam czy wlalam wode. I tylko sie przedluzalo bo jak mialam watpliwosci to musialam isc,wylac,podgrzqc w czajniku nowa wode i znow odmierzac. Tak wiec polecam jakis pojemnik z proszkiem i odpowiednia ilosc wody,wtedy mozna dzialac na polspiaco i te pobudki nie sa meczace.

Gość gość
Powinnaś piersią karmić a nie butlą! Wiesz że potem może mieć problem z próchnica? Co z ciebie za matka ze ten syf dajesz?

Gość gość
Ja równiez miałam przygotowaną wodę już wcześniej i do podgrzewacza butle z wodą wrzucałam. Zanim dziecko się całkiem obudziło, że zaczynało płakać ja już ją karmiłam:)

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
najlepiej karmić cycem, wygodniej ;)

Gość gość
jesuuu gdzie ja jestem ? Jak na melinie.

Gość gość
na melinach karmią tylko butelką :O

Gość gość
niech mi ktoś powie jak oduczyc butelki w nocy??? dzieck to niejadek, przez dzień zje tyle co kot napłakał, na wieczór butelke mleka z kleikiem lub kaszką albo grysikiem (250ml) i w nocy sie jescze budzi co dwie godziny i wypija 1,5 butelki mleka z kleikiem kukurydzianym. oszukiwanie wodą nic nie daje bo rozbudza się i wyje. boje się o ząbki. Najgorsze jest ze ma juz 15 miesięcy...

Gość gość
w sumie 1,5 butelki:-) nie że co dwie godziny po 1,5 butelki.