Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża czy wykluczone? bardzo proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od około pół roku przyjmuje tabletki antykoncepcyjne. Jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie ciąży z powodów prywatnych oraz nie za bardzo obeznana w tych sprawach. Dla pewności przy stosunkach z moim partnerem, nie kończy on we mnie. Jestem dokładna, więc tabletki przyjmuję regularnie, nie zapominam, nie pomijam i staram się brać praktycznie o tej samej godzinie. Niestety raz na jakiś czas zdarzają mi się incydenty związane z biegunką itp. I to jest jedyny problem. Nie piję alkoholu, nie wymiotuje, nie przyjmuję stałych leków, pomijając bardzo rzadko leki przeciwbólowe itp. Lub na biegunkę właśnie. Zdarzyło mi się tak, że przyjęłam tabletke o stałej porze, po czym po 2 godzinach od przyjęcia wystąpił u mnie luźny stolec, źle się też czułam, obawiałam się, że tabletka się nie wchłonęła, więc po tych 2-2,5 h przyjęłam kolejną tabletke na wszelki wypadek z zapasowego opakowania. Następnego dnia z rana po upływie około 8-10 h od tabletki miałam biegunkę. Nie była ona jakoś specjalnie nasilona, wystąpiła jeszcze po południu. Ustąpiła zanim nastała pora następnej tabletki, którą normalnie przyjęłam. Kilka dni przed tym incydentem jak i po nim współżyłam. Czy dobrze postąpiłam i czy skuteczność została zachowana i mogę wykluczyć ryzyko ciąży? Za około 13 dni mam dostać krwawienia z odstawienia. Bardzo proszę o odpowiedzi i pomoc!

Gość gość
Raczej nie zajdziesz w ciążę.

Gość gość
już nie wiem co mam myśleć...

Gość gość
Ktoś odpowie i pomoże?

Gość gość
jak ci się zdarzy biegunka czemu nie używacie gumek ? nie jestem jasnowidzem, żeby ci powiedzieć czy wydaliłaś tabletkę, czy nie, generalnie wchłania się do 4 h

Gość gość
To nie są stosunki tylko bzykanie .To w czasie bzykania możesz zajść.