Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży i strasznie sie boję.

Polecane posty

Gość gość

Witam Was dziewczyny. Mam problem. Otóż zrobiłam sobie jakieś trzy dni temu test wyszło, że jestem w ciąży. Od razu zrobiłam sobie przekalkulowanie w głowie kiedy mogło dojść do poczęcia i wyszło, że dwa tygodnie temu. I teraz powstaje problem bo przez te dwa tygodnie bardziej zaszkodziłam mojemu dziecku niż przez pierwszą całą ciąże. Po pierwsze malowałam schody Caponem a zaraz po tym dwa razy lakierem który tak cholernie śmierdzi i jest rakotwórczy. A w między czasie byłam dwa razy na elektrosymulacji. Dodam jeszcze, że przed tą elektrostymulacją robiłam dwa testy i wyszły negatywnie. Boję się o to maleństwo żeby w przyszłości nie było chore aby nie cierpiało.

Witaj :) na samym początku gratuluje Ci! najlepiej powiedz o tym ginekologowi gdy będziesz miala wizytę, ale sądzę, że nie powinno zaszkodzic... nie robiłaś tego przez dłuższy okres prawda?

na pocieszenie ja siedziałam w pomieszczeniu gdzie moj mąż malował samochód i z moją dzidzią jest wszystko dobrze.... :) jestem w 18 tc a tamto było w 6 tc jak jeszcze nie wiedzialam :)

Gość gość
Z tego,co wiem to przez pierwsze 3 tygodnie ciąży nic się nie stanie ;)Spokojnie!!!!

Gość gość
Pierwszą wizytę mam dopiero w piątek. Ale umieram ze strachu. Boję się, że już go skrzywdziłam.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Autorko. Wiele kobiet nawet do 3-go miesiaca ciazy o niej nie wiedza a pracuja ciezko fizycznie badz tez przy chemii i innych substancjach szkodliwych i urodzily zdrowiutkie dzieci :) a ty jestes na samym poczatku!!! Prawdopodobnie nie widac nawet dzidzi :) i na 1000000% nic sie nie stanie :)

Ja poszlam 2 tyg po terminie miesiaczki do lekarza i zobaczylam tylko 8,5 mm pecherzyk :D a poza tym SCHODOW NIE MALOWALAS PRZEZ ROK tylko krotki okres czasu wiec sie nie boj. I zobaczysz ze lekarz powie to samo

Gość gość
Natura tak to sprytnie zrobiła,że zarodek jest chroniony. Ja też nie wiedząc że jestem w ciąży z synem na parę dni przed zrobieniem testu trochę zaszalałam z alkoholem. Syn jest zdrowym i prawidłowo rozwijającym się dzieckiem. Z córką miałam napady padaczki, których wcześniej nie miałam. Miałam 2 ataki, córka jest też zdrowa. Nie martw się na zapas bo tym gorzej możesz zaszkodzić.

Gość gość
coś w tym jest....natura tak to ułożyła, że zanim kobieta zorientuje się że jest w ciąży to do tej pory organizm sam chroni ciążę... najlepiej poczekaj do wizyty u lekarza i powiedz o swoich obawach. I nie martw się, na wiele rzeczy wpływu nie masz