Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi jest?! Boję się!

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat i od jakiegoś czasu strasznie źle się czuję. Najgorsze są wymioty. ;( Zwracam prawie codziennie, do tego okropnie boli mnie brzuch i mam lekką biegunkę. Miewam też cuchnące gazy, wstydzę się siedzieć koło znajomych, żeby nie wyczuli. Nie mam gorączki, ale czasami robi mi się słabo jakbym miała zemdleć, kręci mi się w głowie. Zauważyłam też, że schudłam w ciągu ostatnich dwóch miesięcy 2 kg. Czy to coś poważnego? Muszę iść do lekarza? Wolałabym tego uniknąć. Są jakieś domowe sposoby? A jeśli pójdę to czekają mnie jakieś straszne rzeczy? Co będą mi robić? Jakieś badania, leki.? Jakie? A leczenie? Wystarczą pewnie tabletki?

Gość gość
a okres byl?

Gość gość
ciąża jak bym cyk cyk

Moim zdanie powinnaś iść do lekarza. Skoro masz biegunkę i wymioty to grozi Ci odwodnienie. Musisz dużo pić. Żadne badania nie są przyjemne a szczególnie te dotyczące przewodu pokarmowego ale zastanów się co ważniejsze , twoje zdrowie czy wstyd i strach przed lekarzem.

Gość gość
Tak okres był, nie jestem w ciąży. crawly jakie badania masz na myśli? Chcę wiedzieć co mnie mniej więcej czeka...

Gość gość
idź do lekarza , to może być wyrostek . nie czekaj bo powikłania mogą być groźne.

Gość gość
Ale ja te objawy mam od 2 tygodni (na początku wymiotowałam raz na 2-3 dni), więc raczej to nie wyrostek

Gość gość
wyrostek moze dawać takie właśnie objawy bardzo długo , az w końcu nastąpi takie zaostrzenie i atak ze się ląduje od razu na stole? idz do lekarza , bo narobisz sobie kłopotów

Gość gość
Nie nie brałam żadnych tabletek, tasiemca? skąd? Pójdę do lekarza, ale chciałabym wiedzieć co konkretnie mnie czeka..

W takim razie chudniesz bo się odwadniasz pewnie, nie mam pojęcia co może Ci być ale nie lekceważ tego, im szybciej znajdziesz się u lekarza tym lepiej.

Gość gość
na początek czeka cię pobranie krwi i okreslenie odczynu OB , w ten sposób sprawdzają czy to wyrostek wariuje. poza tym, na pewno zrobią ci usg brzucha i od tego co wykazą te badania będzie zalezało dalsze postępowanie . nie czekaj bo przez biegunki i wymioty odwodnisz się , pewnie juz sie odwodniłas skoro robi ci się słabo, a odwodnienie jest niebezpieczne dla serca. zasuwaj jutro do lekarza. i najleiej niech z tobą idzie ktoś dorosły bo lekarze lubią lekcewazyć młodziez.

Gość gość
A wiecie może jakie badania robi się w takiej sytuacji?

Gość gość
A nie wystarczy samo USG? Piję dużo wody, więc chyba jeszcze się nie odwodniłam.

Gość gość
O boze idź do lekarza i juz. Co to za mentalność to szukanie domowych sposobów?! To nie sredniowiecze, od tego jest medycyna, żeby ci pomóc.

Gość gość
dziewczyno a skąd mu tutaj mamy wiedziec jakie badania ci będą potrzebne i co wystarczy a co nie. jesli usg coś wykaże i juz będą wiedzieli co ci jest to innych nie będą bez potrzeby robić tylko zaczną cię leczyc . nie panikuj, badania dignostyczne to nic strasznego , na oko nie da się postawic prawidłowej diagnozy a przez domowe metody leczenia niejeden się przekręcił .

Gość gość
krew, mocz, usg, może gastroskopia lub kolonoskopia

Gość gość
Byłam... i nadal nic nie wiem. Pielęgniarka mnie tylko pokłuła przy pobieraniu krwi, bo nie chciało lecieć. Lekarz uciskał mi brzuch i tyle. Jutro jak będą wyniki to znowu do lekarza. Usg nie miałam, lekarz wspominał tylko, że może będzie trzeba iść do gastrologa. ;/ To oznacza gastroskopię od razu? Wolałabym nie...

Gość gość
nie, na gastroskopię trzeba się zapisać i poczekac, nie ma od razu, chyba ze położą cię do szpitala i dobrze by było , bo nie ma co ryzykować

Gość gość
yy dlaczego uważasz że powinnam być w szpitalu? ;O

Gość gość
Położą Cię do szpitala, jak coś nagłego wyskoczy, zagrażającego życiu, np. wyrostek, albo na szersze badania diagnostyczne, jesli zajdzie taka potrzeba.

Gość gość
Okej, mam nadzieję, że się mylisz. Jakoś po tej wizycie ciut mi lepiej, chociaż nie dostałam przecież żadnych leków. To chyba ze strachu.

Gość gość
do gastrologa idź