Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rok po cesarce tamponowy problem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, miałam cesarskie cięcie w styczniu 2013. Bez rozwarcia (jedynie na 2 palce). Po porodzie raz użyłam tamponów (miesiąc po połogu bo nie karmiłam piersią, więc szybko zaczęłam miesiączkować). Ale dostałam krwotok (zaczęłam wtedy też brać tabletki więc nie wiadomo, czy był spowodowany tamponem, czy tabletkami). Mąż gdy się kochamy twierdzi, że jestem ciaśniejsza, niż przed ciążą (w ciąży się nie mogliśmy kochać). Dzisiaj dostałam miesiączkę, a że podpasek nienawidzę postanowiłam spróbować raz jeszcze z tamponem. Mam i zawsze miałam obfite miesiączki, więc stosowałam tampony OB super plus. Dzisiaj spróbowałam i... nie dość, że z ledwością włożyłam go bo strasznie bolało, to jeszcze czułam dyskomfort. Kupię teraz mniejsze, ale najpierw chciałam się zapytać, czy któraś z mam tak miała? Czy jest sens kupować mniejsze tampony i je wypróbować czy dalej będzie boleć i będzie dyskomfort. Podpowiem tylko, że nie wkładałam go "na sucho".

Gość gość
Potrzebujesz rady w sprawie tamponów? Jak z innymi rzeczami radzisz sobie w życiu?

Gość gość
Sory ale jak z powodu tamponow mozna dostac krwotoku? I jak niby masz byc ciasnieksza czy luzniejsza na dole skoro mialas cc. Sprobuj mniejszych i wymieniaj czesciej jezeli czujesz dyskomfort. Ja przez miesiaczke uzywam wszystk8ch rozmiarow i dopasowuje je do obfitosci krwawienia.

Gość gość
Masz tam za sucho. Jak tampon może być za duży? Pochwa jest bardzo rozciągliwa i wiele się w niej mieści, skoro i 4 kg dzieci przez nią przechodzą.

Gość gość
ja rodzilam naturalnie ponad 4lata temu ale mam ten sam problem, przed porodem uzywalam tamponow różnych wielkosci,teraz moge tylko mini.przy rozmirze "normal" odczuwam dyskomfort. Nie jestes sama.

Gość gość
Chociaż jedna normalna odpowiedź, kurcze najgorsze jest to, że mam zawsze przez 3-4 dni mega obfite miesiączki :/ Powiedz mi czy podczas seksu też Cię boli? Bo my mamy ten problem również w łóżku-gdzie próbowaliśmy wszystkiego, byłam na maksa podniecona-ból, bardzo podniecona+różne żele też ból :/ Teraz muszę się zarejestrować na wizytę i sama nie wiem czy mówić coś ginowi? Bo jak mi pobierała cytologię to wiadomo, że rozszerza i tak mnie bolało że szok. Podczas ciąży samo USG dopochwowe mnie bolało :(

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)