Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Emmy

dwie kreski na teście na usg brak ciąży

Polecane posty

Gość mama Emmy

Witam! Chciałabym zapytać czy ktoś miał podobnie. Mianowicie spóźnia mi się miesiączka. OM 25.04 zrobiłam trzy testy ciążowe 28.05, 30.05 wyszły dwie kreski, co prawda nie są nie wiadomo jak grube ale widoczne! Dzisiaj byłam u lekarza i po badaniu usg stwierdził póki co brak ciąży. Wykluczył też dzisiaj ciąże pozamaciczną. DOstałam skierowanie na BHCG ale wyniki będą może w środę albo w czwartek. Przed chwilą zrobiłam kolejny test i wyszły dwie grube krechy! Lekarz biorąc pod uwagę kiedy mogło dojść do zapłodnienia oraz kiedy rzeczywiście doszło stosunku (zapisuje kiedy był seks ponieważ stosujemy tylko prezerwatywa) twierdzi że i tak już powinno być coś widać Dlaczego tak jest? To rzeczywiście bardzo wczesna ciąża czy może coś innego? Dodam tylko ze żadnych zaburzeń, mięśniaków czy pcos nie stwierdzono. Oszaleje do wyników!!

Gość gość
Na tym etapie to byłby chyba jakby coś było widać na usg

Gość mama Emmy
Właśnie nic nie widać na teście! A testy pozytywne!

Gość mama Emmy
Miało być ze na usg nic nie widać a testy pozytywne!

Gość gość
Czyli który ci tydzień ciąży wychodzi? Bo już nie chce mi sie przeliczać...Na jakiej podstawie lekarz wykluczył ciążę pozamaciczną?

Gość gość
Jakoś strasznie długo na wynik b hcg musisz czekać...

Gość mama Emmy
Według OM dzisiaj jest 5 tydzień i 4 dzień. Lekarz robił dzisiaj usg i ani w macicy ani poza nią nic nie ma :-(

Gość gość
w tak wczesnej ciąży nie musi być nic widać na usg

Gość gość
może jeszcze nie być widać... u mnie w 5 tyg też nie było widać

Gość gość
U mnie już było wyraźnie widać pęcherzyk, z tego co wiem najczęściej już widać pęcherzyk...

Gość mama Emmy
A u mnie pusto :-( a wiecie może jaki poziom BHCG powinien być na końcu 5 tygodnia? I czy z tego wyniku da się odczytać czy to ciąża pozamaciczna? Pytam bo trochę się martwię gdyż dwa poronienia mam już za sobą :-(

Gość mama Emmy
I odebralam wynik bety 1397... niby ddobrze ala na usg nadal nic nie widac... za to plamienia ustapily i co dalej? gin nie dal mi ani luteiny ani duphastonu tylko kazal lykac po 3tabsy dziennie kwasu foliowego

Gość gość
Spoko, ja też tak miałam. OM wskazywała na 6 tydzień, a na USG najpierw nic nie było widać, później tylko pęcherzyk. Lekarka miała podejrzenia, że może to pusty pęcherz płodowy. Kazała zrobić betę, powtórzyć po 2 dniach i przyjść jeszcze raz. Okazało się, że moja ciąża była o 2 tyg młodsza niż wynikałoby to OM, dlatego nic nie było widać.

Gość mama Emmy
Następną wizytę mam dopiero 16 czerwca. Oszaleje do tego czasu. Myślisz że jeszcze będzie dobrze? Ze doczekam się tego małego człowieka?

Gość gość
Mój przykład dwa testy ciążowe bardzo dobrej firmy czułość 6dni od daty spodziewanej miesiączki 2kreski - jedna bladsza ale widoczne .okres spóźniał mi sie ok.3tyg ,brak objawów ciąży ,podbrzusze pobolowewalo mnie tak Jak przed okresem do tego zmiany nastroju ,wrażliwość piersi,odrazu poszłam do ginekologa ,według miesiączki ok.6tc na usg 3d i badaniu usg nie ma śladu ciąży! Moja ginekolog powiedziała mi ze dwie kreski nie zawsze oznaczają ciąże,może być to spowodowane choroba jajników i rozchwianymi hormonami ,dla pewności muszę zrobić hcg z krwi Żeby wykluczyć ciąże pozamaciczna.

Gość gość
A przyjmujesz jakieś leki na stałe? Koleżanka brała dość silne leki na trądzik. Spoznial jej się okres, więc zrobiła test. Wynik wyszedł pozytywny, tak jak kilku następnych. U ginekologa dowiedziała się, że nie jest w ciąży, a wynik pozytywny to sprawka tabletek ;)

Gość gość
Hej ja miałam 5 tydzień i 6 dzień i miałam tylko pęcherzyk i podejrzenie pustego jaja plodowego teraz to jajo śpi smacznie przytulone do misia. Mi lekarka mówiła że to na 99 % puste jajo że na pewno coś nie tak żebym się przygotowała na poronienie ( 4 miesiące wcześniej miałam obumarłą ciąże ) nie muszę tłumaczyć co ja wtedy przeżyłam. Na tym etapie ciąży wszystko dzieje się bardzo dynamicznie dziś nic nie ma jutro już może być bąbelek. Ważny jest prawidłowy przyrost bety a nie poziom u mnie przyrost był rewelacyjny Liczą się i to bardzo umiejętności lekarza i jakość sprzetu lekarka która mnie badała w 5 t i 6 d zrobiła ekspresowe badanie trwało z 2 min a czułam je przez nastepne kilka godzin tak mnie brzuch bolał przy tym był bardzo nie miła....