Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dobrze postąpiłam?

Polecane posty

Gość gość

Witam, otóż zacznę od początku, mąż brata od lat dojeżdza do pracy- wcześniej na czas dojazdów wynajmował sobie hotel pracowniczy- ponieważ to jest praca zmianowa i dyżury po 12 godzin - czyli w sumie jakies 12-14 razy w miesiącu dojeżdza do pracy. Niedawno z mężem kupiliśmy mieszkanie w tej miejscowości gdzie dojeżdza męża brat- dodam że to niewielkie 2 pokojowe mieszkanko .. A my mamy jeszcze malutkie dziecko. I dowiedziałam się ostatnio,że męża brat zrezygnował z tego hotelu pracowniczego i teraz dojeżdza do pracy autobusem, jakoś niedawno podczas wizyty u teściów wypłyneło że dobrze by było gdybyśmy nocowali męża brata podczas jego pobytów w miejcowości gdzie pracuje. Stwierdziłam że nie chcę takiego układu, ponieważ to jest zobowiązanie na lata.. a my mamy nieduże mieszkanie i chcemy mieć spokoj.. Teściowa nic nie powiedziała ale podejrzewam że zadowolona nie jest.. I teraz dobrze postąpiłam, czy jestem egoistką..?

Gość gość
Dobrze postąpiłaś.

Gość gość
postąpiłaś dobrze, ja też bym tak zrobiła nie miej wyrzutów , każdy człowiek tylko patrzy jak kogo wykorzystać a jak kobieta grzeczna to myślą że mogą żądać czego chcą.masz prawo do spokoju, tym bardziej że mieszkanko malutkie i jeszcze dziecko

Gość gość
Jasne,ze dobrze.

Gość gość
bez przesady, przez połowę miesiąca mieć gościa na głowie. Ludzie są niewyobrażalnie skąpi

Gość gość
No bo miałam trochę wyrzutów- bo odrazu mąż też stwierdził że jestem pazyra i nie umiem pomagać- ale ja bym nie miała spokoju, bym latała nad jego bratem i gotowała i sprzatała po nim- i we własnym domu czułabym się jak intruz- poza tym ode mnie pół rodziny dojeżdza do naszej miejscowości do pracy i nikt nawet na taki pomysł nie wpadł..

Gość gość
niech sobie nocuje w tym hotelu skapiradlo. Najlepiej pasozytowac na rodzinie

Dobrze zrobiłaś. Niby z jednej strony to przysługa dla rodziny i powinno się rodzinie pomagać ale z drugiej strony to jest kolejny mieszkaniec. Nie przejmuj się, z czasem im przejdzie.

Gość gość
Moze i dobrze ale miej pewnosc ze tobie tez nie pomogą . Taka karma.

Gość gość
wychodzi, że w ciągu roku 6 m-cy mieszkałby z wami. I ile lat wytrzymalibyście? Nikt o zdrowych zmysłach nie siedzi innym tyle czasu na głowie

Gość gość
mąż brata :D a mówią, że w Polsce nie wolno :d sorry, wiem ze to pomyłka, ale smiesznie wyszło :D

Gość gość
Dobrze postąpiłaś, co innego gdyby to miało trwać określony czas na przykład miesiąc albo dwa, ale nie na zawsze.

Gość gość
Tak własnie gdyby to była kwestia tygodnia miesiąca itp.. to nie ma sprawy.. ale to zobowiązanie na wieki wieków amen..

Gość gość
dobrze zrobiłaś. To nie gościna od czasu do czasu tylko dodatkowy lokator. Zero prywatności dla Was. I gdzie miałby spać. Z wami czy z dzieckiem? Ktoś kto to proponował chyba nie myśli.