Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukiera

Blizny potrądzikowe, mikrodermabrazja czy peeling ziołowy? Czy coś innego?

Polecane posty

Gość cukiera

Postanowiłam wreszcie coś z nimi zrobić, skończyłam 18 lat i idę w wakacje do pracy, żeby zarobić na zabieg... tylko który? ;/ Laser odrzuciłam z powodu ceny i ef. ubocznych. Zostały kwasy, peelingi (green peel/ azjatycki?) i mikrodermabrazja. Moje blizny nie są głębokie. Jestem alergikiem, ale nie jestem uczulona na zioła (testy robię niedługo gwoli ścisłości), trądzik pojawia się sporadycznie w czasie menstruacji. Co wybrać? Czytałam, że kwasy dają efekty na kilka tygodni. Mikrodermabrazja wydaje mi się mało efektowna. Co z tymi peelingami? Jakie są skutki uboczne, poza tygodniem w domu i straszeniem domowników? I czy to rzeczywiście daje jakieś efekty? Mam rozszerzone pory, ale głównym moim celem są blizny. Znikną? Chociaż na rok? I który peeling lepszy? POMOCY :/

Gość cukiera
pomocyy

Gość gość
Spróbuj yellow peel po zabiegu jakieś 3 dni skóra wygląda dużo gorzej aż w końcu się złuszczy i zejdzie (tak jak czasami schodzą płatki skóry po opalaniu) ale warto bo ta skóra pod spodem zostaje mięciutka gładka i do tego 0 zaskórników czy jakichkolwiek zanieczyszczeń - na prawdę super - ja byłam zachwycona rezultatem

Gość gość
polecam mikrodermabrazję, robiłam już kilka razy w welldermie i efkekty zawsze mnie zadowalały. Moim zdaniem jak się ma wymagającą cerę, to tylko u specjalistów trzeba ją pielęgnować, żeby pomóc a nie zaszkodzić.

według mnie mikrodermabrazja moze ci pomóc lub kwasy. ja zimą chodziłam na mikrodermabrazje i skora wygladala o wiele lepiej. teraz na jesien chyba wyprobuje kwasy. chcialas peelingi- do tych ziołowych nie jestem przekonana... moze peeling enzymatyczny?

Gość gość
Kwasy to peelingi chemiczne. Wg mnie (jestem kosmetologiem) wskazane by były zabiegi łączone, na przemian mikrodermabrazja i kwasy. Trudo coś doradzić nie widząc Twojej cery. Możliwe, że pomocne będą tez zabiegi z rollerem lub roller+ kwasy.

Gość gość
Wpełni się zgadzam z gościem 2014.06.26 , dorzuciłabym do tego jeszcze kremy i zabiegi z wysokoskoncentrowaną witaminą C

Gość gość
Na blizny i rozszerzone pory polecam zabiegi mezoterapii mikroigłowej z krzemem organicznym Mesohyal.

Gość alicjawawa
witam serdecznie, Walczę z bliznami potrądzikowymi i przebarwieniami od wielu lat. Próbowałam kwasów AHA + glikolowy, serii mikrodermabrazji, ostatnio mocny laser ablacyjny, z którym wiązałam duże nadzieje. Rezultaty mizerne, nie pozbyłam się defektów skóry, uzyskałam jedynie efekt odświeżenia cery. Teraz próbuje kuracji domowej z użyciem dermarollera 2 mm oraz myślę nad zakupem peelingu ziołowego jadwiga. Dodam ,że moje blizny nie są zbyt głębokie, tym bardziej dziwi mnie brak efektów po różnego typu zabiegach. Wypróbuje ostatnie dwie metody, jak nic nie dadzą, odpuszczam sobie. Pozostanie tylko zaakceptowanie siebie :))). pozdrawiam Alicja

Gość gość
Mam podobny problem. Jakiś czas temu zdecydowałam się na zabieg Scarlet Rf w karboklinice. Blizny nie zeszły całkowicie, są mniej widoczne, tak jakby płytsze. Na pewno lepiej się z tym czuję niż przed zabiegiem. Do pełnego efektu potrzebuje wykonać jeszcze jeden zabieg.

Gość aniamatyla
Kwasy, peelingi... Wszystkiego próbowałam ale nie było żadnych efektów. Dopiero właśnie laser mi pomógł. Zrobiłam serię trzech zabiegów w Vici Clinic w Krakowie, oni tam mają laser ResurFX, podobno bardzo dobry. Zabiegi trochę bolą ale żeby być pięknym trzeba cierpieć :) Efekty są super, trochę minęło zanim skóra się całkowicie wygoiła, ale blizny bardzo się spłyciły a skóra odzyskała zdrowy koloryt. Nie ma czego się bać :)

Gość gość
Tez miałam blizny po trądziku. Trafiłam do wspaniałej kosmetolog w Poznaniu w salonie Beauty Premium, która wykonała mi zabiegi z peelingami medycznymi i zabiegi dermapenem. Bardzo wyrownał się kolor skóry, blizny się spłyciły, są niemal niewidoczne. Cała skóra jest teraz w duzo lepszej kondycji. Dla mnie najwazniejsze jest to, ze nie muszę stosować juz mocno kryjących podkladow zeby dobrze wygladać, wystarczy krem BB

Gość gość
Mi też po trądziku zostały widoczne blizny i udało się je zredukować dzięki mikrodermabrazji.Wykonywałam ją w salonie Kosmetyka ID i po kilku zabiegach ich widoczność znacznie się zmniejszyła. Mogę szczerze polecić również ten salon - bardzo profesjonalny.

Gość gość65644pl
noo ja jestem umowiona na laser harmony xl wlasnie w clinica cosmetologica po nowym roku - zdecydowalam sie :)

Nawet nie wiecie jakie ja miałam okropne blizny i myślałam, że już nic mi nie pomoże. Szybko poddałam się z kremami i poszłam też na zabieg Palomar Emerge. Widzę teraz zdecydowaną poprawę a kremy używam jako dopełniacz :)

Gość gość
no cóż ja też Ci nie poradzę nic jeśli chodzi o peelingi i kwasy bo na mnie to nie działało a nie miałam niewiadomo jakiego trądziku. Jeśli jednak będziesz chciała zdecydować się na zabieg to polecam Geneo+. Wcześniej miałam dużo przebarwień i nawet podkłady nie pomagały a po zabiegu wyglądam zupełnie inaczej i żaden inny zabieg nie dałby takiego efektu

Gość gość
Mnie pomogły zabiegi laserem frakcyjnym CO2, wykonywane w klinice Sfera http://www.klinikasfera.pl/. Wcześniej próbowałam wielu rzeczy, ale niestety bez skutku...

Gość gość
Ja bym tam wszystkiego spróbowała, u mnie akurat pomógł olejek bio-oil, siostrze jakiś żel a koleżanka wszystkim się mazała a i tak musiała iść na laser, nie wiem może nie była systematyczna w tym smarowaniu a może tak już po prostu jest że na każdego działa coś innego

Gość gość
Peelingu nie polecam, u mnie przynajmniej nie sprawdził się albo byłam za mało razy, ale zmieniłam klinikę bo były darmowe konsultacje w Clinica Cosmetologica w Sopocie i chciałam tylko pójść zobaczyc co mi doradzą ale skończyło się tak, że pani kosmetolog powiedział, że bez zabiegu nie pozbędę się tego i zdecydowałam się na zabieg Maximus. Zabieg jest świetny bo działa nie tylko na skórę ale też na tkankę tłuszczową i mięśnie i moja twarz wyglada teraz znacznie lepiej