Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta po 40stce a ćwiczenia

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem kobietą z 45-letnim doświadczeniem życiowym. Urodziłam trójkę dzieci, a nadal chciałabym być atrakcyjna, próbowałam wielu rzeczy w swoim życiu, niestety zazwyczaj one nie pomagały. Macie jakieś pomysły na zrzucenie kilka kilogramów? Ćwiczenia? o diecie nie musicie pisać, ponieważ jej przestrzegam, jednak ćwiczenia z których korzystam nie przynoszą efektów.

Gość gość
Siłownia :)

Gość gość
owszem, bo siłownia najlepiej modeluje aeroby są od spalania tłuszczu a ćwiczenia siłowe do tego by ujędrniać to co z wiekiem zaczyna tracić jędrność nie trzeba ćwiczyć dużo ale wybrać kilka ćwiczeń które są skuteczne np. na ramiona, uda, boczki, pośladki no i ewentualnie coś na klatę by wzmacniać mięśnie piersiowe na ramiona i piersi dobre są ćwiczenia z hantlami na uda przywodzenie i odwodzenie ud na specjalnej maszynie na poślaki przysiady ze sztangielką

Gość gość
Przysiady ze SZTANGĄ są na uda (mięśnie czworogłowe głównie), pośladki ćwiczy się zupełnie inaczej. A ćwiczyć trzeba całe ciało, wszystkie grupy mięśniowe po kolei (w partiach) a nie wybranych kilka, bo tak się można tylko problemów nabawić.