Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2we2

cykl po ciąży

Polecane posty

Gość 2we2

sprawa jest taka: od mojego 2 porodu minęło 6 miesięcy i nie mam okresu. Poprzednio (1 ciąża) okres miałam po 5,5 miesiąca. Jak się karmi (oboje dzieci karmiłam w tym okresie) czas niepłodności po porodzie się wydłuża. Czy to kiedy się wznowi cykl jest sprawą organizmu kobiety (powinno być podobnie w obu ciążach) czy może być różnie (wpływ jakiś tam czynników)?

Gość 2we2
podnoszę

Gość 2we2
podnoszę

Gość 2we2
wszystkie matki śpią?

Gość gość
Po pierwsze karmienie piersią nie jest antykoncepcja. Czyli o niepłodności po porodzie nie ma mowy. Moja znajoma myslala ze nie da sie w tym okresie zajść w kolejna ciążę. Nie wierzyla jak mowilismy jej ze to bzdura. W efecie ma dzieci rok po roku. Ja okresu dostalam po 10 miesiacach od porodu. Piersią karmilam 7 miesięcy. To chyba kwestia hormonów, ale lekarzem nie jestem wiec nie bede sie na ten temat wypowiadać.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
do gory

Gość gość
nikt nie wie?

Gość gość
Ja okres dostalam dokladnie po 28 dniach od zakonczenia karmienia piersia. Kolejne cykle regularne.

Gość 2we2
tu chodzi o to, czy pierwsza miesiączka powinna się pojawić w podobnym momencie w przypadku 2 ciąż 1 kobiety tak samo karmiącej dziecko. Nie ma tu matek 2+ dzietnych naturalnie karmiących?

Gość gość
Z tego co wiem to miesiaczka nie nadejdzie skoro karmisz cycem. No chyba ze rovisz to nieregularnie

Gość gość
nie ma takiej reguły. Po każdym porodzie i karmieniu piersią okres może wrócić w innym czasie. Ja już dokładnie nie pamiętam po jakim czasie wrócił u mnie okres ale kojarzy mi się że po drugiej ciąży okres wrócił o wiele później niż po pierwszej. Pierwsze dziecko karmiłam ok 10mies. a drugie niewiele ponad rok.

Gość 2we2
Dzięki za odpowiedzi. Zrobiłam sobie test - w ciąży nie jestem. Widać tak już jest. Przy okazji dementuję: Jak się karmi, nawet regularnie miesiączka nadchodzi.